VTech-hack rampzalig voor ouders en kinderen

Auteur: , 3 Reacties
Vtech Hack

De afgelopen dagen kwam een gigantisch hack aan het licht bij VTech, maker van elektronisch kinderspeelgoed. Nu blijkt niet alleen de data van zo'n 4,8 miljoen klanten op straat te liggen, maar ook enorme aantallen foto's en chatberichten.

Het is met gemak de grootste data-diefstal sinds de Ashley Madison-hack van afgelopen zomer. De hack bij speelgoedmaker VTech blijkt echter nóg erger dan gedacht: naast de gegevens van miljoenen klanten blijkt nu ook zo’n 200 gigabyte aan foto’s van ouders en hun kinderen buit te zijn gemaakt. De anonieme hacker wist ook de logs van chats tussen ouders en kinderen en in sommige gevallen zelfs audio-opnames van gesprekken buit te maken. Het VTech-speelgoed moedigde kids namelijk aan om foto’s te maken en deze te gebruiken in verschillende apps.

Het bewijs voor dit alles komt van Motherboard: de hacker voorzag de Vice-site van 3832 afbeeldingsbestanden. Hij beweert 190 GB aan foto’s te hebben gedownload en tienduizenden afbeeldingen te zijn tegengekomen op de servers, waar gegevens van 2,3 miljoen gebruikers van de ‘Kid Connect Service’ waren opgeslagen. In de meeste gevallen kunnen de foto’s worden gelinkt aan gebruikersnamen.

In het artikel op Motherboard zegt de hacker:

“Eigenlijk ben ik er ziek van dat ik dit voor elkaar kon krijgen. VTech moet hier de maximale straf voor krijgen”

VTech zegt dat het tijdelijk de online services die van de data gebruikmaken heeft opgeschort.3 reacties

Waarom is dit erger dan andere hacks? Omdat het om kinderen gaat?
@pomoek: Strikt genomen staat er niet ‘erger dan Ashley Madison’, maar erger dan gedacht, want eerst ging men ervan uit dat het alleen om klantgegevens ging en nu blijkt het ook om o.a. fotos en chatlogs te gaan.
Zou me niet verbazen als het een gevalletje van economische oorlogsvoering tegen de chinezen is. Het feit dat Vice het naar buiten bracht/mocht brengen zegt alweer voldoende.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).