Waaghals sjeest op zijn elektrisch surfboard door de grachten van Amsterdam

Don Montague test zijn nieuwste uitvinding in Amsterdam
Dat vindt de politie niet zo leuk.

Don Montague staat bij de extreme sportfans bekend als een legendarische kite- en windsurfer en geniale uitvinder. Bij de Amsterdamse politie staat hij daarentegen nu ongetwijfeld bekend als crimineel die door de grachten sjeesde op een vliegend surfboard.

Montague werd al een tijdje gevolgd door Nederlandse filmmaker Bob van de Gronde. Toen de surfer zijn nieuwe uitvinding, de Jetfoil, wilde uittesten, kon hij kennelijk geen betere plek bedenken dan de iconische grachten van Amsterdam. Helaas voor de sporter bleek dat niet gewaardeerd te worden door de mannen in blauw.

De Jetfoil is een surfboard met een elektrische motor, vergelijkbaar met de Lampuga Boost. Montague over de Jetfoil: “Jetfoilen is heel makkelijk, iedereen kan het doen. Met een afstandsbediening in je hand bepaal je de snelheid van het board. En zodra je een beetje vaart hebt leun je naar achteren en stijgt het board boven het water uit.”

Tja, heel leuk, zo’n uitvinding, maar dat wil niet zeggen dat je het naar lieve lust mag gebruiken. Dat heeft de Amerikaan helaas op de harde manier uit moeten vinden.

Check hier de volledige City Surfer van Eyeforce.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *