Waar is de SpaceX Tesla Roadster nu eigenlijk?

Auteur: , 1 Reactie
Waar is de SpaceX Tesla Roadster nu eigenlijk?

De auto is alweer even onderweg.

Het was een wereldevenement van formaat. Wat dat betreft weet Elon Musk wel hoe je een feestje moet organiseren. In februari dit jaar werd de Tesla Roadster van de Tesla CEO met een Falcon Heavy de ruimte ingeschoten. We zijn ruim een halfjaar verder en SpaceX heeft via Twitter een update gegeven.

Op dit moment is de Tesla al voorbij de planeet Mars. Het duurt volgens experts nog zeker twee jaar voordat de Roadster zich weer enigszins in de buurt van onze planeet gaat begeven. “In de buurt” is overigens een heel breed begrip in deze context. Op het hoogtepunt zal de Tesla dan namelijk zo’n 32 miljoen mijl van de aarde verwijderd zijn. Nog steeds een mega-afstand natuurlijk.

De verwachting is dat de auto op 8 november ongeveer 155 mijl van ons verwijderd zal zijn. Dat komt omgerekend neer op bijna 250 miljoen kilometer. Uiteindelijk moet de raket, met daarbovenop de auto, een baan om de zon maken. De lancering van Falcon Heavy met de Tesla gaat misschien wel de geschiedenisboeken in als grootste publiciteitsstunt evâh.1 reactie

Tering, nooit gedacht dat een mijl zo lang was… Zat er ongeveer een factor miljoen vanaf!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).