Waar komt het display uit de Tesla Model 3 vandaan?

Model 3 interieur
In tegenstelling tot de Model S, krijgt de Model 3 een ander type scherm.

Zijn groter broers, de Model S en de Model X, beschikken over een 17-inch verticaal scherm. Deze is in het midden gepositioneerd en werkt volledig via touchscreen. Met de Model 3 gooit Tesla het over een andere boeg. Ditmaal een 15-inch scherm, welke horizontaal is gepositioneerd.

Het lijkt erop dat een ander techbedrijf verantwoordelijk is voor het touchscreen. Voor de Model S en de Model X was TPK Holdings leverancier voor de schermen. Het display uit de Model 3 zou echter afkomstig zijn van LG, aldus Reuters. Zowel Tesla als LG willen niet reageren op de uitspraken.

Het is niet vreemd dat Tesla wisselt van leverancier. Eerder deed het bedrijf dit al bij de Model X. Het ging toen om de speciale Falcon Doors. Wegens een conflict tussen Tesla en de oorspronkelijke leverancier besloot de Amerikaanse autofabrikant over te stappen naar een ander bedrijf. Dit leidde uiteindelijk tot een vertraagde lancering van de Model X.

3 reacties

  1. Het scherm komt bij LG vandaan. Googlen op “tesla model 3 display” geeft veel hits die dat bevestigen.

    Ruben, hoe kom je erbij dat er van een conflict sprake is?
    Telsa heeft die Display uitgeschreven (Tender). Dat doen ze met veel onderdelen. Als LG deze schermen levert, hebben ze gewoon die uitschrijving gewonnen.

    Bij de X heeft de toe-leverancier van de deur-hydroliek de uitschrijving destijds gewonnen maar het product was van slechte kwaliteit. Daarom moesten ze een andere oplossing vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *