Waarde Bitcoin doorbreekt $600-grens

Waarde Bitcoin doorbreekt $600-grens
Oké, u mag zich nu officieel rot voelen over het feit dat u een jaar geleden geen Bitcoins heeft gekocht.

Het vertrouwen in de valuta stijgt, waardoor de waarde van het digitale betaalmiddel in korte tijd explosief is gestegen. Vorig jaar kostte een Bitcoin je nog 20 dollar, gisteren passeerde de Bitcoin de $500-grens, inmiddels betaal je voor dezelfde Bitcoin meer dan 600 dollar (445 euro).

Waarde Bitcoin doorbreekt $600-grens

De reden? Analisten noemen de sterke vraag naar Bitcoins uit China de voornaamste reden. En berichten over jongeren die ooit voor een paar dollars Bitcoins hebben gekocht en nu schathemeltje rijk zijn helpen natuurlijk ook lekker mee.

De Amerikaanse senaat zal vandaag een hoorzitting houden over regulering. Volgens Bloomberg zullen zowel het Amerikaanse ministerie van Justitie als beurswaakhond SEC ervoor pleiten dat het een legitiem betaalmiddel is. De kans dat de Amerikaanse centrale bank Bitcoins wil reguleren lijkt dus nihil, wat weer goed nieuws is voor Bitcoin-bezitters.

Uitleg over Bitcoins lees je hier.

UPDATE: en de koers steeg verder, maar zakte ook weer.

4 reacties

    • @sketcher: Dat is het spelletje. Ik had hetzelfde…baal ook flink. Maar 3 maanden geleden dacht je het ook, hij kan nu vallen, en toch stijgt ie weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *