Waarde Bitcoin keldert na Chinese inmenging

Auteur: , Geen reacties

De eindeloze waardestijging van de Bitcoin lijkt voorbij te zijn.

Het is een onstuimig jaar voor cryptovaluta Bitcoin. In maart van dit jaar was de munt zoveel waard als goud en een kleine 2 maanden later verbrak het zijn eigen record wederom spectaculair. Spanningen op de Chinese beursvloer gooien echter roet in het eten van vele (virtueel) rijke Bitcoin-eigenaren, al zal het als muziek in de oren klinken voor banken.

Nog steeds niets slecht
Volgens de cijfers van Business Insider daalde de waarde van de cryptografische munt vandaag met bijna 7% naar een nog steeds degelijke $3.634,82 dollar. Even in verhouding, in april van dit jaar was de munt zo’n 30% van de huidige prijs waard, zo’n $1.300 dollar. De daling is ontzettend fors voor de alsmaar positief uitpakkende Bitcoin, maar bankiers en eigenaren van de munt zullen nog niet op straat gezet hoeven worden.

China
De extreme daling heeft grotendeels te maken met tumult op de Chinese markt. Met politieke spanningen in het (lichtelijk) communistische land werden twijfels gezet bij de alsmaar stijgende munteenheid. Bloomberg meldde eerder deze week al dat Bejing mogelijk de handel in dergelijke munten gaat verbieden, al zijn er ook bronnen die beweren dat het slechts moeilijker gemaakt zal worden voor beginners om in de munt te gaan handelen.

Eerder verbood de regering van het land al het op crowdfunding gebaseerde ophalen van cryptografische valuta genaamd ICO. Deze vorm van financieren is niet gereguleerd en werd door Bejing als illegaal bestempeld. Wat China ook gaat doen, het was niet goed voor eigenaren en aandeelhouders van Bitcoins. De forse daling (vijf dagen aan een stuk) verbrak records, maar dan in de negatieve zin.

Om daar nog een schepje bovenop te doen, had de Chinese handelaar in Bitcoins genaamd BTC China ook een verontrustende boodschap, zo meldde Bloomberg in een ander artikel. De CEO van het bedrijf, Bobby Lee, Tweette namelijk dat ze, na de ban vanuit China’s overheid, gaan stoppen met het verhandelen van de munt.

Mogelijk berichten we de komende tijd dus wat minder positief over de waarde van de Bitcoin, al zullen deze Nederlanders nog steeds hun munten terug willen.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).