Waarom alle moderne actiefilms stom zijn

Auteur: , 6 Reacties
Waarom alle moderne actiefilms stom zijn

Deze filmcriticus legt het je haarfijn uit.

Het is een veelgehoorde klacht over de producties die vandaag de dag uit Hollywood komen rollen: actiefilms zuigen. Het zijn uitgemolken filmidee├źn, met te veel ongeloofwaardige special effects, vervelende en storende camerabewegingen, om nog maar te zwijgen over de vele sequels die het niet veel beter doen (ja, we kijken naar jou, Taken 3). Filmcriticus Chris Stuckmann weet ons in een boeiende video uit te leggen wat er mis is met actiefilms anno nu, en belangrijker: wat er gedaan kan worden om ze beter te maken. Check het hieronder.6 reacties

Persoonlijk vind ik The Dark Knight en de The Dark Knight Rises niet alleen de beste (fantasy) actiefilms van de afgelopen jaren maar ook een v/d beste ooit gemaakt. Voor mij zonder twijfel ook de beste Batman film die er is gemaakt. Alleen worden er te weinig goede actuefilms gemaakt.
Wat ik verlang ik soms naar de jaren ’80 en jaren ’90 blijft denk ik de beste periode waarin de beste actiefilms zijn gemaakt, zoals; Die Hard The Godfather van de actie films (alle delen, behalve deel 5), Heat, The Rock, The Negotiator, The Fugitive en ook alle misdaad/drama films van de jaren’90 die zijn gemaakt blijven super om naar te kijken.
@badboys: regel 4>actiefilms, regel 5> wat verlang ik
@badboys: Ben geen fan van het superhelden-genre, maar The Dark Knight en The Dark Knight Rises zijn daar wel een uitzondering op. Zijn ook wel geregisseerd door Christopher Nolan (Inception, Interstellar, Memento, The Prestige,…). Toch wel een van mijn favoriete regisseurs.
OT: Ik vind het actiegenre wel leuk. De meeste actiefilms gaan nergens over, maar zijn wel gewoon vermakelijk im te kijken.
@kapiteinaudi: Precies jij begrijpt mij :) Inderdaad voor mij is Nolan ook een van mijn favoriete regisseurs; die enkele pareltjes achter zijn naam heeft staan. Ook Inception was schitterend en zeer indrukwekkend mede ook door de perfect uitgekozen cast.
Normaal gesproken was ik ook niet echt fan van de superhelden films, maar ik ben wel een zeer groot fan geworden van de The Dark Knight trilogie, dit is dan ook de kracht van de film zelf en de regisseur. Toen ik zag dat deze werden geregisseerd door Nolan moesten ze wel hele goede films worden en uiteindelijk zijn ze dat ook. Fantastische special effects, goed uitgekozen locaties, goed uitgekozen cast, super voertuigen.

De acteurs acteren fenomenaal, Batman, Joker, Gordon, Alfred, Harvey Dent, Bane, Blake en niet te vergeten Fox (Freeman)

Dankzij de The Dark Knight en The Dark Knight Rises kijk ik uit naar de nieuwe Batman film met Ben Affleck.
Vond die Batman films ook goed, terwijl ik niet zo voor dat genre ben. Heerlijk donker en rauw. Ik vind de laatse jaren vrijwel alle films ruk.
Heb nou niet echt een hoge dunk van filmcritici, waarom zou je je door iemand met een eigen mening je voor laten schrijven wat je wel en niet leuk vind?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).