Waarom Apple zijn iPhones wel groter móet maken

Waarom Apple zijn iPhones wel groter móet maken
Het is bijna zo goed als zeker dat Apple morgen een iPhone met een groter scherm gaat onthullen. Veel iPhone-liefhebbers vragen zich af waarom het techbedrijf dit doet. De huidige iPhones zijn toch groot genoeg?

Maar volgens een onderzoek van Adobe is de behoefte naar een smartphone met een scherm groter dan 4 inch enorm toegenomen. Het aantal mensen dat op het internet surft met een telefoon van 4 inch of kleiner is in het afgelopen jaar met 11 procent gedaald. Volgens Adobe zal deze trend zich gestaag doorzetten.

Tamara Gaffney, analist bij Adobe Digital Index, laat weten dat de overstap naar een groter scherm uit het niets ineens enorm toenam. De consument leek ineens om te zijn en Apple zou dan ook om deze reden een grotere iPhone op de markt brengen. Volgens Gaffney is het moeilijk te zeggen wat de oorzaak achter deze verschuiving is.

Wel ziet ze dat providers minder onbeperkte databundels aanbieden en smartphonegebruikers daarom vaker WiFi gebruiken. Dat zorgt tegelijkertijd voor ander gebruik van de telefoons zelf, omdat je via WiFi sneller geneigd bent om games te spelen of videos te bekijken. Dat werkt nu eenmaal gemakkelijker op een groter scherm.

Consumenten gebruiken steeds vaker smartphone van 4 inch of groter

12 reacties

 1. Ik hoor vaker de Apple fanboy zeggen “wij hebben niet zo’n groot toestel nodig” vette bullshit samsung bracht met de galaxy note een “groot” toestel voor die tijd op de markt en BAM, shot in de roos. En een paar jaar daarvoor durfde HTC het met de HDII, in die tijd was DAT weer groot.

  • @Laue: inderdaad, ik zie bij mij om me heen steeds meer verstokte Apple fanboys in eens met een Galaxy S5, HTC One (M8) en in één geval zelfs al met een OnePlus One rondlopen.

   Maar goed, dat kan ook te maken hebben met het feit dat de mensen geen zin of financiële ruimte meer hebben om 700 tot 800 euro aan een telefoon uit te geven die op z’n best marginaal beter is dan veel (Android-)alternatieven.

 2. Koop een Apple, 700 eu, verkoop m na 1,5 jr levert ie meer als de helft op.

  Dus 1x duur daarna elke 1,5 voor 250 a 300 eu bijleggen een nieuwe iPhone.

  Kan je van andere merken niet zeggen omdat 5 Samsung of lg modellen per jaar uitkomen. Koop je zo n toestel is je eerste aanschaf goedkoper als Apple, maar na t tweede jaar is een Apple dan een winst pakker.

  • @napo: Bullshit van de bovenste plank, sowieso neem je ook mid- en low-end toestellen mee in de vergelijking. Bovendien heeft niet iedereen om de 1,5 jaar een nieuwe smartphone nodig, ik persoonlijk heb ruim 2 jaar geleden een HTC One X gekocht voor 550 euro, welke daarna wel flink in prijs gezakt is. Daar staat wel tegenover dat het ding nog in prima staat is, en nog 125 e waard is. Stel ik gebruik dat toestel nog een jaar (zeer realistisch), dan heb je mijn smartphone al ruim 2 keer betaald, wat een winst pakker zo’n iPhone xD.

   Maargoed, je bent lang niet de enige die met beide benen in de oplichtpraktijken van Apple trapt. Wil trouwens niet zeggen dat het slechte apparaten zijn.

   • @frietjemet:
    Ik denk dat het wel mee valt, als je op marktplaats kijkt is na 2 jr een iphone misschien 50 euro goedkoper, de value is en blijft veel hoger dan alle andere merken. dus de b*llsh*t valt wel mee denk ik.

    daarnaast speelt geld voor mij een ondergeschikte rol, belangrijker is dat ik altijd de laatste gadgets heb om mijn klanten te adviseren en met vragen komen, dat levert veel meer op dan de afschrijving die er is.

    Dus voorlopig trap ik nergens in en blijf ik bij het feit dat je bij apple een goed product koopt. goede producten zijn kostbaar en voor iedere portemonnee is er een merk.

    oja en een kind van 2 weet wat een ipad is en kan het bedienen, dat moet ik ze nog zien doen bij een android/windows phone…maar dat terzijde 🙂

  • @napo: Jij bent waarschijnlijk zo iemand die met een grijze Audi A4/Volkswagen Passat of dergelijke rijdt omdat hij bij verkoop toch zo lekker zijn waarde behoudt…
   Ik geef persoonlijk geen fuck om wat de inruilwaarde van dingen is, ik koop gewoon wat ik op dat moment het meest nodig heb of het liefst wil hebben en een iPhone hoort daar nu eenmaal niet bij. Ik hecht wel waarde aan bouwkwaliteit en heb daardoor gekozen voor een Huawei Ascend P6 en geen plastic Samsung. Ik zou persoonlijk nooit terug naar IOS willen, zelfs niet als de iPhone evenveel zou kosten als de goedkopere alternatieven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *