Waarom Bitcoin een enorme klap naar beneden maakt

Waarom Bitcoin een enorme klap naar beneden maakt
Zwarte piste voor de grote digitale munt.

Wie vanmorgen een blik wierp op de koers van Bitcoin schrok zich mogelijk een hoedje. Goed, het gaat al niet zo lekker met de meeste cryptocurrency de laatste tijd, maar afgelopen nacht werd wel een hele diepe daling ingezet.

De daling is een reactie op de ontwikkelingen die in India gaande zijn. De Reserve Bank of India, de centrale bank van het land, heeft het handelen met cryptocurrency verboden gemaakt. Aangezien er veel investeerders vanuit India opereren komt het nieuws voor velen als een klap in het gezicht. Sinds het nieuws bekend is geworden maken vele crypto’s een diepe daling.

Zo daalde Bitcoin met honderden dollars, maar bijvoorbeeld ook Ethereum. Bedrijven die wallet services hebben in India en andere instanties die crypto’s kopen en verkopen krijgen drie maanden de tijd om de activiteiten te staken. Ongeveer één op de 10 Bitcoin transacties vindt in India plaats. Veel investeerders moeten dan ook hun business model gaan omgooien, want velen waren afhankelijk van het handelen in cryptocurrency. (via Bloomberg)

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *