Waarom blokkeert Apple nieuwe versie Spotify-app?

Apple Music
Spotify en Apple zijn sinds vorig jaar elkaars grootste concurrenten op muziekgebied en de techgigant lijkt er een vies spelletje van te maken. Volgens Spotify wordt hun nieuwe iPhone-app namelijk geblokkeerd.

Spotify stuurde deze week een boze brief naar de advocaten van Apple, omdat de vernieuwde iOS-app geblokkeerd wordt. Daarmee zou Apple voor problemen zorgen bij Spotify en de gebruikers van de muziekdienst. De Amerikanen willen dat Spotify gebruik maakt van het Apple’s abonnementsmodel en dat zien de Zweden weer niet zo zitten.

Het gedoe begon met een kortingsactie van Spotify. De dienst haalde veel nieuwe klanten binnen door drie maanden onbeperkt streamen aan te bieden voor 99 cent. Hiervoor moest je je wel aanmelden via de website van Spotify. Deze maand liep de actie opnieuw, waarop Apple dreigde de app uit de App Store te halen als Spotify ook iOS-gebruikers op de hoogte bracht van de actie.

2 reacties

  1. Ik moet wel zeggen dat de nieuwe iOS 10 versie er heel gaaf uitziet, en echt een verbetering is tov de oude versie. Misschien toch overstappen. Maar spotify bashen is wel een beetje laag van Apple.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *