Waarom crypto-exchange Binance uren offline was

Waarom crypto-exchange Binance uren offline was
Handelaren wilden uitleg. Die krijgen ze nu van de directeur.

Een nadeel van het handelen met munten als Bitcoin is dat dit gaat via een exchange. Een derde partij. Veel handelaren zijn afhankelijk van zo’n partij, want de muntjes worden hier meestal in de cloud opgeslagen. Gaat de exchange op zwart, dan heb je geen toegang tot je munten en kun je ook niet handelen. Dit is één van de redenen waarom een hardware-wallet in populariteit groeit.

Eén van de grote jongens, Binance, ging gisteren offline. Er was onderhoud aangekondigd en de gebruikers waren dus op de hoogte. Echter ging de site niet een uurtje offline, maar was de exchange dik anderhalve dag niet bereikbaar. Dit zorgde voor paniek onder handelaren. Hebben we weer te maken met een grote hack en zijn tientallen gebruikers slachtoffer?

Nee, dat was er niet aan de hand. Directeur Changpeng Zhao van Binance kwam vanmorgen met een statement op sociale media. Zijn exchange was slachtoffer van een DDoS-aanval. Inmiddels is de site weer deels operationeel, maar kunnen gebruikers nog effecten van de aanval ervaren. De komende uren kan Binance dan ook nog moeilijk bereikbaar zijn.

https://twitter.com/cz_binance/status/961888554224726017

7 reacties

    • @seninha: op een beurs als binance heb je ook een eigen wallet waar je geld kunt storten. Sommigen kiezen ervoor om al hun geld in een beurswallet te stoppen, wat dus niet slim is. Vandaar de zin over de hardware wallet.

      • @troy: het hangt van je crypto af, want lang niet alles is erc20.
        Vooral als je koopt op de momenten dat het gunstig is, en dus de munt vrij onbekend en spotgoedkoop is, dan loop je te kloten zodra het geen erc20 coin is. In mij. Ervaring zijn dat er best wel wat want de tokens die met andre tech komen zitten juist niet op het etherium netwerk want dat is veels te traag geworden en ze willen dat juist oplossen met de 3e generatie blockchains.
        Als zo’n coin dan nieuw is zijn er vaak ook geen wallets en ben je afhankelijk van de exchanges.

        Dit is nu ook hekelpunt voor grotere acceptatie voor de massa.
        Het wallet gedoe is te complex en veels te makkelijk om fouten mee te maken en derhalve niet geschikt voor ome jan en tante bep.
        Dit tesamen met security zijn er dus nog best wel wat bruggen die geslagen moeten worden voordat iedereen hiermee wilt gaan werken en kan werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *