Waarom de Bitcoin opeens 2.000 dollar meer waard werd

Auteur: , 1 Reactie
Bitcoin stijgt 2.000 dollar binnen paar uur

De Bitcoin-koers duikelde tegen het einde van 2017 behoorlijk omlaag, maar inmiddels is de virtuele munt bezig met een flinke comeback.

Nee, het niveau van voor de daling heeft Bitcoin nog niet bereikt, maar het gaat de goede kant op. Gisteren werd bekend dat het Founders Fund van Peter Thiel voor honderden miljoenen dollars aan Bitcoin in bezit heeft. Afgelopen zomer pompte het fonds 20 miljoen dollar in de munt en die coins zijn inmiddels een stuk meer waard.

De onthulling over de mede-oprichter van PayPal kwam voor veel mensen als geroepen. De koers van Bitcoin schoot namelijk de lucht in: van zo’n 13.300 dollar naar dik 15.400 dollar. Vervolgens stabiliseerde de koers zich weer, maar een winst van 2.000 dollar in een tijdsbestek van een paar uur is een mooi begin van 2018.

Thiel liet in oktober nog weten dat veel mensen Bitcoin onderschatten en ziet de virtuele munt als digitaal goud. Hij verwacht een nog veel grotere stijging, dus dat belooft wat voor de toekomst.1 reactie

Dat de waarde van de munt zakt tegen het einde jaar is een normale beweging. Veel mensen hebben een doel bereikt namelijk: eindejaar doe ik een deel van mijn bitcoins weg omdat ik wat cadeautjes ga kopen en 2018 lekker rijk(er) ga starten. Bij de start van het nieuwe jaar en dan bedoel ik echt om 0:00 is de munt weer beginnen stijgen om dan inderdaad een kick te krijgen.

Gelukkig was dit niet alleen voor Bitcoin, maar de meeste coins hebben een positieve eerste dag gehad. Er zijn veel mensen die hun nieuwjaarscentjes belegd hebben die dag.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).