Waarom de Gulden-koers zo hard stijgt

Netjes hoor
De Gulden gaat erg lekker en dat hebben ze aan één site te danken.

De oer-Hollandse Gulden heeft een hele succesvolle week achter de rug terwijl ook de Bitcoin het de laatste dagen lekker doet. Dat onze eigen cryptomunt een harde stijging doormaakt, heeft daarentegen niet alleen met een algehele opleving van de crypto-markt te maken. Een Nederlandse site is ook te danken voor het recente succes.

Vorige week kondigde de cryptomunt het al aan op Twitter (wat voor een flinke piek in de koers zorgde) en vandaag is het dan zover: GeenStijl gaat de Gulden accepteren in de vorm van donaties. Het semi-journalistieke platform maakt dat vandaag bekend aan hun stevige achterban.

En dat we in Nederland nu nog meer met de Gulden kunnen doen, zorgt voor een flinke toestroom van potentiële crypto-eigenaren naar de munt. Op woensdag 13 maart was de Gulden nog zo’n €0.0151 per eenheid waard, maar na de interne aankondiging en de officiële aankondiging vandaag schoot de waarde omhoog naar maar liefst €0.0213 per stuk. Dat is een stijging van ruim 40%.

Al met al heeft de Gulden nog wat grote stappen te zetten voordat hij bij de waarden van een jaar geleden komt. In april van 2018 haalde de munt namelijk waardes van meer dan €0,10 per stuk. In januari van vorig jaar stond de koers zelfs bijna op een kwartje per stuk, met een piek van richting de 0,35 cent!

Lees ook: NL Onderzoekt: welke crypto wordt nieuwe betaalmiddel?

Update (10:29 20-03-2019): De exacte koerswaarde van de Gulden in januari 2018 is aangepast.

4 reacties

 1. Wat een “apparata berichtgeving” weer … -Edit: dank u, is inmiddels gefixt-

  Uberhaupt dat geneuzel over bitcoins die omhoog springen etc etc. Al 3 maanden tussen 3300 en 3700. Zodra er een tientje bij komt doet apparata net alsof er een mega rally plaats gaat vinden.

  Cryptos gaan er voorlopig niet komen. Veel te onveilig en omslachtig. Een overheid zal een volledig functioneerende parallele crypto economie ALTIJD tegenwerken. De gevolgen zijn namelijk niet te overzien. Gevolgen voor diezelfde overheid en gevolgen voor de economie.

  Maar goed daar denken de crypto gokkers niet eens over na.

  • Dus een stijging van ruim 40% binnen een week is geen nieuws meer? Je mag sceptisch zijn over de validiteit van crypto’s (dat ben ik ook) maar volgens mij is het altijd relevant voor veel lezers als een munt plotseling bijna de helft meer waard wordt, toch? Uiteindelijk komt de nuance ook vanuit mij aan het einde van het bericht, als ik de huidige koers (net als jij) vergelijk met de koers van een ruim jaar geleden, wat de huidige stijging in perspectief zet.

   • @yannickspinner: ben ik met je eens … maar een 40% waardestijging van iets dat bijna niets waard is … tja.

    Vergeet niet dat de prijs van 0,48 naar 0,02 is gezakt omdat er totaal GEEN vraag meer was. Op dit moment kan de koers een sprong maken wanneer ik ineens 50000 guldens koop. Maar dat vertegenwoordig “slechts” een waarde van € 1000.

    Het volume van vandaag …. 42000 gulden ? …. das 840 euro aan handel.

    Das een dood paard en heeft geen nieuwswaarde

    • Ik ben nog steeds van mening dat het nieuwswaarde heeft, ondanks je (terechte) pessimistische interpretatie daarvan. Of dit vervolgens een dood paard is mogen de lezers zelf beslissen! Overigens zou dit een langzame start kunnen zijn. GeenStijl is de eerste die iets met de munt doet, maar voor hetzelfde geld sta je over 5 jaar bij de Blokker met de cryptomunt. Kortom, dan willen wij kunnen zeggen ‘kijk, in 2019 zagen we hier al aanleidingen voor’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *