Waarom de iPod Classic dood moest

Waarom de iPod Classic dood moest
Nadat Apple ons de nieuwste iPhones en een horloge voorschotelde, werd op de achtergrond de iPod Classic geëlimineerd. De robuuste muziekspeleer met meer opslagruimte dan je nodig had werd definitief uit het veld geruimd. Maar waarom eigenlijk?

Die vraag kreeg CEO Tim Cook voorgelegd op de WSJD nerdconferentie van zakenkrant Wall Street Journal. Daarop antwoordde Cook: “We konden niet meer aan onderdelen komen. Die maken ze niet meer.”

Hij zei niet welke onderdelen van de iconische MP3-speler niet meer voorhanden waren, maar ze zijn in ieder geval op, en het zou niet rendabel zijn om een nieuwe iPod Classic te ontwerpen, aldus de Apple-baas. Immers, de vraag naar iPods is al jaren aan het afnemen, nu de smartphone de taak van MP3-speler heeft overgenomen.

De iPod Classic heeft het desalniettemin lang uitgehouden. De eerste variant werd in 2001 geïntroduceerd, voorzien van het klassieke klikwiel en schofterig veel opbergruimte.

4 reacties

  1. Tja, Ik heb hier nog ergens een Philips GoGear HDD6320 liggen; die bood anno 2005 ook al een mp3 speler met 32 Gb opslag aan. Ook had dit apparaat een touchscreen interface en deze zag er m.i. ook nog eens veel gelikter uit dan de iPods uit die tijd. En dan was de prijs-per-Gb ook nog eens stukken beter ook.

    Jammer alleen dat Philips het op het gebied van support volledig liet afweten. Zo werd begin 2006 Windows Media Player 10 door Microsoft geïntroduceerd, waar de GoGear enkel overweg kon met versie 9. En met de later dat jaar uitgebrachte firmware-update bood Philips alleen verbeterde ondersteuning aan voor… usb 2.0. Ook herinner ik me nog dat toen ik er een nieuw kabeltje voor wilde bijkopen, deze alleen in de USA kon worden aangeschaft. Philips Europa verkocht in die jaren alleen snoertjes, verloopstekkertjes en accessoires voor iPods…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *