Waarom de Londense politie schunnige dingen Tweet

Auteur: , Geen reacties
Hey jij daar!

Stout, politie. Stout!

De Metropolitan Police was afgelopen nacht behoorlijk stout bezig als we Twitter mogen geloven, want de persoutlet van de Londense politie postte enige tijd zeer vreemde dingen op het sociale medium. En dat terwijl de outlet doorgaans gortdroog is.

Afgelopen nacht zagen de ruim 1,2 miljoen volgers van het Metropolitan Police Twitter-kanaal vreemde berichten voorbij komen. Dingen als ‘We are the Police. Cal and dylan are gay btw’, ‘what you gonna do phone the police. gcv & xe3 xx’ en ‘XEON IS THE BEST FIGHTER IN SCTLND’ werden in de loop van de nacht geplaatst. Dat terwijl het kanaal doorgaans gebruikt wordt voor serieuze mededelingen en foto’s van gezochte criminelen.

De moderne internetgebruiker weet daarentegen al precies wat er aan de hand is; het Twitter-account van de Londense politie was gehackt. Tja, dan heb je niets aan een bodycam. Een aantal ondeugende ‘criminelen’ hebben waarschijnlijk het wachtwoord van het account weten te bemachtigen/achterhalen.

De politie stelt dat het een “serieus probleem” is: “De pers en het publiek zijn afhankelijk van de communicatie met het Met tijdens noodgevallen en terroristische aanvallen.” Hoewel het dus best wel grappig was dat een anders zo bloedserieus account zulke ogenschijnlijk nergens op slaande dingen post, zouden de gevolgen zeer ernstig kunnen zijn als er iets aan de hand was geweest.

Overigens is er niets anders van de politie gehackt; het was slechts het persaccount op Twitter. Over eventuele daders is nog niets bekend.

Lees ook: Jochie hackt Apple 2 keer in hoop op baanEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).