Waarom de nieuwe streamingdienst van Sony gaat falen

Sony Ultra
Sony komt binnenkort met Ultra. Een nieuwe streamingdienst om onder andere films op te kijken. Een vooruitblik.

Ultra moet de strijd aangaan met pittige concurrenten als Netflix. Maar of dat zomaar gaat lukken? De streamingdienst van Sony is nog niet gelanceerd, maar de methode waarop je films moet kijken is eigenlijk al achterhaald.

In tegenstelling tot een dienst als Netflix, betaal je bij Ultra een vast bedrag voor een film. De gehuurde film blijft opgeslagen in UltraViolet, de clouddienst van Sony. Hierdoor is het mogelijk om deze nog een keer te kijken zonder hiervoor extra te betalen. Tot zover het goede nieuws.

De films komen namelijk met een behoorlijk prijskaartje. Het kost je 30 dollar per film om deze in 4K te kunnen kijken. En dat wil je, want je hebt niet voor niets zo’n dikke TV aangeschaft. Hier slaat Sony de plank volledig mis. De replay-waarde van een film is niet altijd die 30 dollar waard. Met deze strategie is de verwachting dan ook dat niet veel Netflix-abonnees zullen overstappen naar Ultra.

Sony lanceert Ultra op 4 april in de VS en beschikt bij de launch over 40 á 50 films. Het is ook mogelijk om TV-series te kijken, maar hiervoor zijn nog geen prijzen bekendgemaakt. Ultra is te gebruiken als app op een Sony Android 4K tv en blijft voorlopig exclusief op dit platform beschikbaar.

3 reacties

 1. 4k blu ray speler is duur en de discs ook, dit is gewoon een goedkoper alternatief. Je kan het niet vergelijken met Netflix omdat je daar nooit eigendom hebt over de films. Je betaald een vast bedrag en je mag alles zien in een beschikbare pool die Netflix voor je maakt. Maar even een nieuwe film kijken valt tegen (omdat Netflix de rechten te duur vindt). Ik zie dit vooralsnog niet falen omdat vorige gelijksoortige videodiensten van Sony ook succesvol waren.

 2. Ach, uiteindelijk falen al deze diensten !
  Waarom ? Omdat het gezeur over rechten zal blijven zolang artiesten en bedrijven altijd vinden dat ze niet genoeg verdienen.

  Je ziet het nu al op netflix, er verdwijnen meer films en series dan erbij komen en mensen willen best betalen voor een dienst (is de afgelopen jaren meer dan DUIDELIJK bewezen) maar moet er wel op kunnen bouwen.
  En dus niet van de ene op de andere dag een serie niet meer kunnen zien, muziek die verdwijnt uit je playlist en ga zo maar door.

  Uiteindelijk ben je 100+ euro kwijt om over alles te kunnen beschikken met een beetje diversiteit in je gezin. (3 a 4 streaming video diensten en 5 Sound streaming diensten).

  Het gaat nergens meer over en de consument zal wel weer gaan downloaden en dan komt er pas echt geen geld meer in het laadje, en terecht.

 3. Het is bijna alsof Sony het er om doet. 30 dollar per film en er dan 50 online zetten. En dan gaan roepen dat er harder moet worden opgetreden tegen illegaal downloaden want zij zetten nu ook content online. gewoon absurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *