Waarom de OnePlus 3 6GB aan RAM geheugen heeft

Auteur: , 1 Reactie
OnePlus 3

De medeoprichter geeft uitleg.

Er was veel gedoe rondom de lancering van de nieuwe OnePlus 3. Het toestel heeft een RAM geheugen van 6GB wat nog niet erg gebruikelijk is in de wereld van de smartphones. Met zo’n groot RAM geheugen waren de verwachtingen op het gebied van performance torenhoog. Deze bleken uiteindelijk flink tegen te vallen. Medeoprichter Carl Pei legt uit waarom.

Zo was de keuze voor 6GB niet zozeer gericht op performance. De grote hoeveelheid moet de batterijduur ten goede komen, aldus Pei. Daarnaast maakt de OnePlus 3 niet continu gebruik van die 6GB. Het aantal heeft ook een grote ‘omdat het kan’-factor. Zeker omdat de kracht niet altijd wordt gebruikt. ROM-ontwikkelaars kunnen daarentegen volgens Pei dankbaar gebruik maken van het werkgeheugen. Meerdere apps tegelijkertijd draaien kost in dit geval minder denkkracht en dus wordt de batterij minder snel leeggezogen. Hoe dit in de praktijk gaat werken is nog even afwachten.1 reactie

Leuk idee, maar als ze nou ook de software hadden aangepast zodat er ook meer werd gecached had je er daadwerkelijk ook wat aan gehad. Nu is het een (in verhouding) traag onding dat z’n werkgeheugen niet gebruikt. Eerst maar eens wachten op een software update.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).