Waarom deze baby dacht dat haar naam ‘Alexa’ was

Waarom deze baby dacht dat haar nam 'Alexa' was
Je voelt hem al aankomen.

In deze tijd van slimme huizen kun je zelfs als alleenwonende heel de dag door gesprekken voeren. Met onder andere Siri, Google Assistent, Cortana en Alexa zijn er genoeg assistenten die je vergezellen. In dit verhaal speelt één zo’n assistent een bizarre maar hilarische rol.

In de Verenigde Staten was er een gezin die Amazon Alexa zó vaak gebruikte dat de baby dacht dat Alexa haar naam was, aldus Good Morning America. De naam van het kind is Caroline, maar de ouders riepen de hele dag door ‘Alexa’ door het huis. De baby had dit opgepikt als haar naam en op gegeven moment reageerde ze telkens als haar ouders Alexa riepen.

Onderstaande video laat zien hoe de 7 maanden oude Caroline reageert op de naam. De kans is groot dat dit niet het enige gezin ter wereld is die kampt met dit ‘probleem’. Amazon is momenteel dominant op de markt als het gaat om slimme speakers. Wereldwijd zijn er duizenden en duizenden mensen die dagelijks ‘Alexa’ roepen in het huishouden. Hier in Nederland zal de adoptie wel meevallen, vooralsnog werkt het systeem nog niet in het Nederlands.

[gv data=”vGgz1fGSQqg”][/gv]

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *