Waarom dit uitgebrande huis $800.000 moet opleveren

Waarom dit uitgebrande huis $800.000 moet opleveren
Bizar.

In Amsterdam en Rotterdam zijn de huizenprijzen naar een krankzinnig niveau aan het gaan. Elders op de wereld is er ook sprake van een krappe markt. Bijvoorbeeld in dit gebied in de Verenigde Staten.

Dit huis in San Jose, Californië is leeg en compleet uitgebrand. Klaar om gesloopt te worden en een nieuw huis bouwen zou je denken. Ja dat kan, maar de makelaars willen eerst 800.000 dollar zien voor het stuk grond.

Dat de woning zo belachelijk duur is heeft een reden. San Jose staat ook bekend als Google Village, omdat het bedrijf er zo actief is. Nieuwe kantoren, onderzoeksfaciliteiten en winkels moeten door de zoekgigant in dit gebied gerealiseerd gaan worden. Dit zorgt voor veel volk en dus lopen de prijzen van dit stukje Silicon Valley de spuigaten uit.

De realtors in het gebied hebben tegenover nieuwsnetwerk KTVU gezegd dat het vermoedelijk beter is om het verbrande huis op te knappen dan een compleet nieuw huis bouwen. Huizen in de directe omgeving van deze woning gaan inmiddels voor meer dan een miljoen dollar van de hand.

Silicon Valley is een bijnaam voor de regio in de omgeving ten zuiden van San Francisco. In de omliggende gemeenten als Sunnyvale, Cupertino, en San Jose zijn grote techbedrijven als Yahoo, Apple en Google gevestigd. De laatste tientallen jaren zijn de bedrijven gegroeid en dit heeft invloed gehad op de omgeving. De duizenden medewerkers van de techbedrijven hebben immers huisvesting nodig, wat heeft gezorgd voor stijgende prijzen.

Fotocredit: Willow Glen Charm via Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *