Waarom dook de Bitcoin vandaag weer onder de 8.000 dollar?

De gebroeders Winklevoss beleefden geen al te beste dag
Iets met Amerikaanse autoriteiten en de gebroeders Winklevoss.

De steenrijke broers Winklevoss zijn al een tijdje bezig met het lanceren van een Bitcoin ETF. Zo kunnen zij andere beleggers laten investeren in Bitcoins, zonder dat zij daarvoor daadwerkelijk crypto’s hoeven aan te schaffen. De Amerikaanse beurswaakhond SEC moet dat plan dan wel eerst goedkeuren en dat is vooralsnog niet gebeurd.

Lees meer: Wat is een Bitcoin ETF?

Het eerste voorstel van Winklevoss werd vorig jaar al van tafel geveegd, simpelweg omdat de SEC destijds oordeelde dat de Bitcoin te gevoelig was voor marktmanipulatie. Nu heeft de Bitcoin het afgelopen jaar veel bewezen, maar stabiel is de munt inderdaad allerminst, dus in dat opzicht kunnen we de SEC geen ongelijk geven.

Dit jaar probeerden de Bitcoin-miljardairs het opnieuw, maar ook deze keer zonder succes. De stabiliteit van de cryptovaluta’s staat nog altijd ter discussie en daarom is de Bitcoin volgens de SEC nog niet veilig genoeg voor beleggers. Uithuilen en opnieuw proberen, want de gebroeders Winklevoss laten zich vast niet tegenhouden.

Het belooft tegelijkertijd niet veel goeds voor andere partijen met plannen voor ETF’s, want er lopen meerdere aanvragen bij de SEC. Veel Bitcoin-investeerders dreven de prijs de afgelopen weken steeds verder op in de hoop zo te kunnen profiteren bij een eventuele goedkeuring, maar zover is het nog lang niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *