Waarom Elon Musks raket nu naar ISS kan

Elon Musk valt uit de lucht
Eindbaas Elon Musk heeft weer iets moois bereikt. Zijn Dragon raket kan naar het ISS vliegen. Nadeel: het is een simulatie.

Ja, dan kun je lachen dat Musk alleen op een extreem grote Playstation naar het International Space Station kan vliegen, maar probeer het eerst zelf eens na te doen. En voordat je een echte astronaut aan je raket mag vastbinden moet je altijd even oefenen. Ja, zelfs tijdens die simulaties kan er van alles stukgaan, maar onlangs lukte het de technici van SpaceX om op de simulator van hun nieuwe Crew Dragon een complete vlucht naar het ISS uit te voeren en de capsule virtueel aan te dokken.

Hoewel het weinig interessant klinkt is het een flinke doorbraak voor het bemande ruimtevaartprogramma van NASA en SpaceX. Als SpaceX mensen kan vervoeren hoeft de NASA niet meer naar Rusland en dat vinden de Amerikanen natuurlijk fijn. Dat moment kan al best snel komen, als er niks raars gebeurt dan kan de eerste bemande test al over twee à drie jaar plaatsvinden.

Tot die tijd doen we het met plaatjes van het ISS, zoals deze van Albert Dros:

iss en perseiden

Geven we toch ook nog even een vraagje mee: hoeveel Tesla’s zouden er moeten rijden om de CO2-tjes van een raketlancering te compenseren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *