Waarom er volgend jaar geen nieuwe iPhone SE komt

Auteur: , 2 Reacties
iphone-se-2017

Slecht nieuws voor degenen die een 2017-versie van de iPhone 5S willen.

Volgens KGI-topman Ming-Chi Kuo komt er geen nieuwe versie van de iPhone SE in 2017. De analist voor KGI Securities baseert deze beweringen op zeer betrouwbare bronnen uit de Aziatische tak van Apple. Het bedrijf richt zich liever op haar high-end iPhone modellen. Daar maakt het volgens Kuo de meeste winst op.

Ook voorspelt de analist dat het totaal aantal verscheepte iPhones daalt in de eerste jaarhelft van 2017. Dit komt door de relatief lage vraag naar iPhones in China, lage transportaantallen van de reguliere iPhones en het ontbreken van een verbeterde versie van de iPhone SE.

Om deze daling in verscheepte iPhones op te vangen, zet Apple extra veel druk op de verschillende iPhone component-makers om hun kostprijzen te verlagen, waardoor de hoge winstmarges voor het bedrijf uit Silicon Valley behouden blijven. De verlaging van de kostprijzen voor de iPhones maken de toestellen er dus niet (direct) goedkoper op voor ons als consument.

Apple kwam in maart van dit jaar met de iPhone SE op de proppen: een toestel met het uiterlijk van de iPhone 5S en de hardware van een iPhone 6S. Met een startprijs van 399 dollar is het tot op de dag van vandaag de goedkoopste introductieprijs ooit voor een iPhone.

Zie jij een nieuwe iPhone SE-versie wel zitten? Laat het ons weten in de comments!2 reacties

Ik denk dat er zeker markt is voor een kleinere iPhone voor mensen (of kinderen) met kleinere handen, die wel iOS willen en geen Android.
Vraag blijft altijd hoe groot is die markt en. Kun je daarvoor een nieuw model ontwikkelen.
Ik heb vorige week een SE 64GB gekocht. M’n eerste iPhone. Precies omdat het zo’n klein telefoontje is met zulke krachtige hardware. Ik ben er tot nu toe erg tevreden over. iOS is wat omslachtig als je van Android komt, maar jemig, wat is dat ding snel. En natuurlijk past ‘ie in elke broekzak! Skypen zuipt wel veel stroom, maar als je dat niet doet gaat ‘ie makkelijk de hele dag mee.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).