Waarom Galaxy S8 update je navigatiebalk beperkt

Galaxy S8
Gelukkig brengt de update niet alleen maar restricties met zich mee.

In de afgelopen maanden heeft Samsung al aardig wat updates uitgebracht voor de Galaxy S8 (Plus), met daarin onder andere verbeteringen aan het ‘razend populaire’ Bixby en tweaks om de problemen rondom de sd-kaartjes op te lossen. De patch die op dit moment uit wordt gerold brengt echter meer beperkingen met zich mee dan gewenst.

Volgens SamMobile is er na de nieuwe update geen ruimte meer om volledig zelf de kleur van je navigatiebalk in te stellen via een RGB-schaal. In plaats daarvan moeten gebruikers kiezen uit enkele geselecteerde lichte kleuren. Hoewel niets officieel over de reden hiervan naar buiten is gekomen, lijkt deze maatregel genomen te zijn om het inbranden van het scherm tegen te gaan.

OLED-schermen gebruiken namelijk geen pixels op echt zwart, een kleur die hoogstwaarschijnlijk de meeste Galaxy S8-navigatiebalken hebben. Doordat het zwart enkele pixels laat rusten, zorgt dit ervoor dat de pixels die wel actief zijn sneller achteruit gaan op het gebied van kwaliteit.

In een extreem geval kan dit permanente kleurverschillen veroorzaken op het scherm, waardoor een deel er lichter uitziet dan het niet actieve deel, ook wel inbranden genoemd. Als meevaller is het nu wel in te stellen om de navigatiebalk volledig te laten verdwijnen in hetzelfde instellingenscherm.

Galaxy S8 navigatiebalk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *