Waarom gamen op de Blockchain de toekomst is

Blockchain-gaming
Blockchain gaming heeft veel voordelen, lees maar.

Blockchain is vooral bekend als achterliggend netwerk om Bitcoins mee te kunnen verhandelen, maar er kan veel meer. Zo wordt Blockchain gebruikt als ideaal middel om grote hoeveelheden data mee te transporteren. Ook is het ideaal als beveiligde handelsomgeving. Met smart contracts en peer-2-peer verbindingen is Blockchain zelfs zo handig en veilig dat banken het gebruiken. Nu weten we al dat je lekker Pokemon kunt spelen via de Blockchain, maar er komt veel meer moois aan. Wij zetten wat bizarre mogelijkheden op een rij.

Zo kun je, omdat je beveiligd handelt, rechtstreeks zaken doen met andere spelers. Zo kan je makkelijk en veilig jouw skins verkopen of die ene gave skin bijkopen.
Ook wordt jouw account ineens geld waard. Nu kun je nog geschorst worden als je jouw account illegaal verkoopt, maar dat hoeft straks niet meer. Sterker nog, de fabrikant van jouw game kan zelfs via Blockchain een veilige marktplaats opzetten waar je accounts en skins veilig kunt kopen en verkopen. Dat is helemaal makkelijk. Ook fijn dat je dan niet meer de kans loopt om beroofd of gescamd te worden in het illegale circuit.

Nu we toch aan het handelen zijn, hoe gaaf is het als je bij een spelontwikkelaar extra features kunt kopen en deze mee kunt nemen naar een ander spel? Volgens onderzoek zou 62% van de spelers dat wel willen. Laat Blockchain dat nu mogelijk maken met veilige aan- en verkooptransacties en supersnelle datatransfers.

Een laatste handige toepassing is livestreamen. Immers, het is toch jammer dat al die streamingdiensten zoals Youtube de reclame-inkomsten pikken en je als gamer pas wat verdient als je minimaal tienduizenden volgers hebt. Via de Blockchain hoeft dat niet. Je kunt direct in cryptomunten of tokens afrekenen met de kijkers en zij kunnen alles volgen zonder irritante reclames.

Dat brengt ons weer langzaamaan terug naar cryptomunten. Je kunt de Blockchain namelijk ook gebruiken om spelers te belonen met echte cryptomunten. Dit doet het Huntercoin project nu al.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *