Waarom GIFjes uit Instagram zijn gesloopt

Auteur: , Geen reacties
Waarom GIFjes uit Instagram zijn gesloopt

Mag niet!!!1

Nog niet zo gek lang geleden introduceerde Instagram de toevoeging van GIFjes voor Stories. Je foto of video kon worden opgeleukt met een bewegend plaatje. Een prima toevoeging, al heeft Instagram de feature tijdelijk gesloopt uit de app.

De reden ligt bij Giphy. Dat is de ‘leverancier’ van de GIFjes. Zowel Instagram als Snapchat raadplegen de database van Giphy. De enorm uitgebreide database van Giphy bevatte echter een ongepaste GIF-file. Het bestand had een racistische boodschap en dat kan natuurlijk niet door de beugel. Instagram voelde zich genoodzaakt om de functie tijdelijk uit de app te schrappen. Ook Snapchat ondernam actie.

Wie nu de Instagram-app opent, een Story maakt en de toevoegingen checkt, ziet niet langer de mogelijkheid om een GIF toe te voegen. Het team van Giphy doet momenteel onderzoek naar het voorval. Pas als Giphy groen licht geeft komen de features weer terug bij beide diensten.

Tegenover TechCrunch zegt Giphy het voorval te betreuren. Men zegt dat het bewuste bestand via een bug langs de moderators is geglipt en zo ongezien in de blibliotheek van Giphy werd opgenomen. Het GIFje is verwijderd en Giphy zegt de complete bibliotheek binnenste buiten te keren en elk bestand nog eens handmatig te checken.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).