Waarom Google 29 populaire apps heeft verwijderd

Auteur: , Geen reacties
Waarom Google 29 populaire apps heeft verwijderd

Soms zijn dingen niet zo onschuldig als ze lijken.

Android is een geweldig mobiel besturingssysteem. Eén ding hebben ze echter niet zo goed voor elkaar in vergelijking met concurrent Apple. De Google Play Store is een stuk minder veilig in vergelijking met Apple’s App Store.

De zoekgigant uit de Verenigde Staten heeft onlangs 29 applicaties uit de Play Store verwijderd. Het gaat hier om camera- en foto-apps. De applicaties bleken gegevens te kunnen stelen en scam advertenties te tonen. Het ingrijpen van Google kwam echter veel te laat. De apps waren al vele miljoenen keren gedownload met mogelijke slachtoffers tot gevolg. Onder meer zeer ongepaste ads kwamen full screen in beeld. Bijvoorbeeld porno gerelateerd. Niet wat je wil als je kleine koter aan het spelen is met de app op je smartphone.

11 van de 29 apps zijn meer dan 100.000 keer gedownload. Drie van de 29 apps meer dan een miljoen keer. De vraag is of de makers ooit getraceerd kunnen worden. De kans is groot dat het enkel bij digitaal ingrijpen van Google blijft. (via Trendmicro)Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).