Waarom Google afscheid neemt van de app launcher

App launcher
Wie Google’s diensten lanceert binnen de app launcher moet binnenkort afscheid nemen. De zoekgigant stopt met de ondersteuning van het programma.

De app launcher opende je vanaf de menubalk, waar programma’s als Google Translate en Gmail konden worden opgestart. Het Amerikaanse bedrijf lanceerde de app launcher voor het eerst op de Chromebooks, waar het in 2013 werd uitgerold voor OS X, Linux en Windows apparaten. Google heeft aangegeven te stoppen met de ondersteuning van het programma. De app launcher blijft alleen actief op Chrome OS.

De reden dat Google deze zet doet is omdat Chrome compacter moet volgens de zoekgigant. Het bedrijf verwijst naar de Chrome notification center. Dit programma werd afgelopen oktober ook al de nek omgedraaid door Google zelf.

De app launcher zal binnenkort niet meer te downloaden zijn. Daarnaast kunnen ook geen nieuwe applicaties worden geïnstalleerd. De actie van Google zal in de komende maanden gaan plaatsvinden. Gebruikers krijgen een notificatie van het bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *