Waarom Google meer dan 11 miljoen euro boete gaat betalen

Auteur: , Geen reacties
Waarom Google meer dan 11 miljoen euro boete gaat betalen

Zo komt het Amerikaanse techbedrijf er vanaf.

De auto’s van Google StreetView brengen op gedetailleerde wijze de wereld waarin we leven in kaart. Vervolgens gebruikt het techbedrijf die data om aan de hand van al die foto’s StreetView te bouwen zoals we het kennen.

Echter verzamelden de auto’s van StreetView niet alleen foto’s van de omgeving, maar ook andere data. Zo wisten de auto’s persoonlijke informatie aan de hand van wifi-netwerken in de omgeving binnen te harken. En dat mag zomaar niet. De zaak kwam in 2010 aan het licht en uiteindelijk bij de rechter terecht.

Google wist honderden gigabytes aan informatie op dit vlak binnen te halen. Na negen jaar komt eindelijk de rechtszaak en volgens Bloomberg is Google van plan een schikking te betalen van 13 miljoen dollar. Dat komt neer om omgerekend zo’n 11,5 miljoen euro. Naast het betalen van de boete moet Google ook de verzamelde data verwijderen. Bloomberg spreekt over een goedkope oplossing. Aangezien het techbedrijf jaarlijks miljarden omzet is een schikking van enkele miljoenen euro’s geen nood aan de man voor zo’n grote zaak.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).