Waarom Gran Turismo Sport zwicht voor microtransacties

Auteur: , 1 Reactie
GT Sport 2017 update

En wat natuurlijk de goedkopere alternatieven zijn!

Het begin van deze week begon fantastisch voor alle GT Sport-fanaten. De nieuwste update brengt een lading aan welkome vernieuwingen binnen, waaronder de Formule 1 wagen van Mercedes waarmee Lewis Hamilton het kampioenschap heeft gewonnen vorig jaar. Voor iedereen die echter geen zin heeft om lang te moeten harken om mooie auto’s te kunnen aanschaffen, heeft Polyphony Digital microtransacties geïntroduceerd.

Inderdaad, dat lees je goed: microtransacties. Op dit moment zien we in de Engelstalige PlayStation Store dat de kosten uiteen lopen van 1 dollar tot 3 dollar per auto. De update is op dit moment al live in Azië en de Verenigde Staten, maar in augustus zijn wij in Europa aan de beurt.

In tegenstelling tot wat de CEO van Polyphony nog beweerde in 2017, gaat het bedrijf dus toch overstag met microtransacties. In een blogpost willen de ontwikkelaars echter benadrukken dat je nu niet ineens een pay-to-win-game hebt gekocht. Zo zijn auto’s duurder dan 2 miljoen niet te koop via de PS Store.

Gran Turismo Sport review overzicht

Daarnaast worden de prestaties van auto’s toch rechtgetrokken bij online races en onderscheidt men zich nog altijd door het betere stuurwerk. De update moet zich vooral richten op de casual gamer die niet veel tijd heeft om zijn geliefde auto’s vrij te spelen.

Wil je deze nutteloze kosten ontwijken, dan hebben we goed nieuws: zoals altijd zijn er een paar fanatiekelingen die op zoek gaan naar de snelste manier om credits te ‘farmen’. Op het forum van GTPlanet zien we verschillende methodes terugkomen, waaronder de Blue Moon Race.

Volg je alle stappen, dan ben je binnen 12 minuten 375.000 credits rijker. Doe dit een keer of 5-6 en je hebt binnen een mum van tijd je geliefde auto van 2 miljoen of minder voor noppes in huis. Je digitale huis dan welteverstaan.1 reactie

Wow, sommige dingen veranderen ook nooit. 20 jaar nadat je met je stock Viper de stock-class ging grinden in Gran Turismo 1; doen mensen het nog steeds!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).