Waarom haalde Apple de iOS 12-beta offline?

iPhone met iOS
Pijnlijk: de zevende beta van iOS 12 zit zo slecht in elkaar dat Apple ‘m maar weer teruggetrokken heeft.

Als avontuurlijke iOS-gebruiker weet je vast dat je als proefkonijn kunt meedoen aan de betatests van iOS 12. Apple brengt relatief snel achter elkaar nieuwe versies uit met nieuwe features en verbeteringen, zodat die uitgebreid getest zijn voor het grote publiek ermee aan de slag gaat. Bij iOS 12 Beta 7 ging dat niet helemaal goed.

Het duurde niet lang voordat de eerste serieuze klachten verschenen, want beta 7 bleek opeens wel erg traag. Het opstarten van apps duurde bijvoorbeeld minimaal 10 seconden en ook de rest van het besturingssysteem leek rijp voor het bejaardenhuis. In sommige gevallen waren de problemen na 10 minuten weer verdwenen, maar voor veel gebruikers gold dat niet.

Apple heeft iOS 12 Beta 7 na alle problemen maar offline gehaald, zodat niet nog meer gebruikers ‘m nietsvermoedend installeren. Een oplossing voor iedereen die dat al wel heeft gedaan is er helaas niet. De problemen zouden niet opspelen als je via iTunes update, dus misschien is het een idee om je telefoon op die manier nogmaals bij te werken.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *