Waarom heb jij nog geen LED ’tattoo’?

Check ons eens nerd zijn
Er was een tijd dat tatoeages erg tof waren, maar die tijd is geweest.

Na jaren van voetballers met compleet blauw en groen gekleurde armen is het wel weer eens tijd voor wat nieuws. Dus kwamen Zweedse biohackers met wat nieuws LED-implantaten. Als je er een magneetje langs haalt knipperen de ledjes tien seconden. ALs alle voetballers die nou eens nemen dan hoeven er binnenkort geen lampen meer in het stadion gehangen te worden. Stel je voor, een donker voetbalstadion met rood en groen knipperende spelers.

Het principe van de Northstar V1, zoals het ledimpantaat heet, is simpel. Het is een schijfje ter grootte van een 2 euromunt met daarin een batterij en vijf ledjes. De tatoeëerder maakt een sneetje in je hand en schuift het implantaat – dat overigens wel vrij dik is, zo dik als een duim – daarin, en vervolgens wordt het geheel weer gehecht. Een karweitje dat in een kwartier gedaan is.

Je kan er net zo weinig mee als met een gewone tatoeage, maar het voordeel is wel dat hij weggehaald kan worden, natuurlijk. Als je een magneetje bij het ding houdt knipperen de vijf ledjes tien keer, en dan is het weer over. De batterijen moeten dat wel 10.000 keer vol kunnen houden, wat volgens de makers staat voor zo’n 27 jaar.

Tja, het is weer eens wat anders dan een bitcoin implantaat, dat daarentegen wel weer enig nut heeft. Misschien moeten de makers maar eens met elkaar gaan praten, want het zou natuurlijk handig zijn als er in je hele arm ledjes gaan knipperen als je iets betaald hebt, met je NFC bitcoin-implantaat. Of als je bent overvallen, weet iedereen meteen dat het mis is.

Het enige wat je je dan nog afvraagt is waarom dat ding niet gewoon implantattoo heet…

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *