Waarom iedereen uTorrent moet verwijderen

uTorrent
Miljoenen mensen gebruiken uTorrent om hun torrentbestanden te downloaden, maar dat kunnen ze na de nieuwste update beter niet meer doen.

Als je nietsvermoedend de update gewoon installeert, kan dit namelijk nare bijwerkingen voor je computer opleveren. Op sluwe wijze installeert de update namelijk het Epic Scale programmaatje, dat je computer omtovert tot een Litecoin-miner (vergelijkbaar met Bitcoins).

Epic Scale
Dit wel zeggen dat je computer aan het werk wordt gezet, zodra je hem even niet gebruikt. In de voorwaarden van Epic Scale staat dat ze niet verantwoordelijk zijn voor oververhitting of andere schade, terwijl dit dus dankzij hun programma wel kan gebeuren. Ook verzamelt het programma persoonlijke gegevens en informatie over je klikgedrag.

Na de onthulling van de schimmige acties van uTorrent reageerde een admin dat het programma inderdaad werd geïnstalleerd, en zogenaamde Litecoins te genereren. Je kunt het programma wel verwijderen, maar als je niet eens weet dat het aanwezig is, wordt dat natuurlijk wat lastig.

Oplossen
Als je tijdens het installeren van de update dus niet goed hebt opgelet, is de kans groot dat jouw pc ook gebruikt wordt om digitale valuta te verdienen. Vergelijk het een beetje met de toolbars die dit soort programma’s je altijd aan willen smeren.

Mocht je niet over willen stappen op een ander Torrentprogramma , verwijder uTorrent dan alsnog en download een oude versie van het programma en upgrade hem vervolgens niet meer. Zo houd je de software buiten de deur. Mocht je als uTorrent willen nagaan of het programma echt gewist is, kijk dan even in de map ‘ProgramData\EpicScale’.

11 reacties

  1. Ik gebruik sinds het hele reklame invoeg gezeur versie 2.2.1. Werkt top en geen malware. Ook worden de upload ratio’s goed doorgegeven aan private trackers. Daar hadden nieuwe versie’s ook nog wel eens problemen mee.

  2. Ik ook meteen overgestapt toen met die reclame meuk. Het is ook nogal wat reclame….. + in de installatie proberen ze je al 30 programma’s te laten installeren en dan nu ook nog dit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *