Waarom in godsnaam een tablet van 18,4 inch?

Lenovo Tablet
Lenovo denkt dat dé manier om tablets te verbeteren niet is om er een betere processor, helderder scherm of meer geheugen in te kwakken. Gewoon de beelddiagonaal vergroten tot bizarre proporties en je hebt een fantastisch product.

De meesten van ons zullen laptops hebben met een kleiner scherm. Lenovo brengt een kolossale tablet op de markt. De overige specs zijn ook niet misselijk, maar die springen niet meteen het meest in het oog.

Het enorme scherm heeft verder een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Onder de kap vinden we 4GB geheugen, 65 GB opslag en een Snapdragon 650 of 652. Er zitten ook nog een 8 megapixel-camera én microSD-slot in. Uiteraard ook Wifi, Bluetooth en GPS.

De grootste successen had Lenovo tot nu toe met zijn convertibles. Met name de yoga-lijn is populair. Die bieden goede specs en een qwerty-toetsenbord, waardoor ze zeer geschikt zijn voor een zowel privé als professioneel gebruik. Daar was het bedrijf echt vernieuwend mee.

Het is dus opvallend dat een fabrikant die bekendstaat om zeer praktische apparaten nu denkt dat er een markt bestaat voor een tablet met het formaat van een kleine televisie. Wie zit hier precies op te wachten? Hij is eigenlijk te klein om er een presentatie op te geven (en te groot om hem mee te zeulen). Ook voor het kijken van televisie thuis heb je toch liever een écht groot scherm dan een kleinere met als bonus een tablet-functie (op de vergelijkbare Samsung Galaxy View kun je bijvoorbeeld geen game-consoles aansluiten). Wel handig om de krant op te lezen – als je staar hebt. We betwijfelen ernstig dat Lenovo hier een klapper mee gaat maken.

Nog geen reacties

 1. Als ze er nou een houder met een voet bij leveren kun je hem tenminste nog voor je zetten ipv zo’n groot ding in je handen houden. En dan een los toetsenbord en een muis erbij omdat dan de touch input wel vervelend wordt.

  Oh wacht, dan heb je uiteindelijk gewoon een pc…

 2. Handig om opa aan het internetbankieren te krijgen.

  Dell had ook zo’n ding, de XPS 18, maar daar draaide dan wel windows op. Met android zijn er al wat meer standalone’s, deze heeft dan als voordeel dat je ‘m ook nog eens mee kunt nemen.

 3. misschien gewoon omdat het kan?
  omdat er niet veel concurenten op dit gebied zijn (geld ook voor de surface tabletop tablets van ze!) dus wil je er 1, kom je bij lenovo.
  “De grootste successen had Lenovo tot nu toe met zijn convertibles.” nee, met PC’s en overnames van IBM, medion, motorola….

  “een fabrikant die bekendstaat om zeer praktische apparaten ” nee, bekend staat als de grootste PC leverancier & gewoon veeeeel opties bied. sommige vandie opties zijn zeer innovatief zoals de yoga hinge, of de beamer in tablet/laptop.

 4. Het grootste probleem aan dit toestel is dat het een ARM processor heeft! Het is dus helemaal geen concurrent van de Surface want de overgrote meerderheid van de app’s zijn x86 apps en geen arm. Op de screenshot zie je W10 maar ben niet zeker dan W10 (de niet mobiele versie) hierop kan draaien.
  Als je 18″ scherm hebt steek er dan gewoon een Intel i5/7, 8Gb ram en je hebt jezelf een mooi toestel

 5. Als je het nut ziet onthoud je dan van commentaar
  Hij lijkt me ideaal voor organisten ,pianisten en noem maar meer bladmuziekspelers op.
  Ik wou dat ik deze had!!!!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *