Waarom investeert Microsoft 70 miljoen in startup Cyanogen?

Auteur: , 6 Reacties
Cyanogenmod-Microsoft

Volgens anonieme bronnen is Microsoft van plan om 70 miljoen dollar in de onafhankelijke Android-versie CyanogenMod te steken. Maar waarom precies?

The Wall Street Journal zegt bronnen gesproken te hebben die beweren dat Microsoft zeer binnenkort 70 miljoen zal investeren in Cyanogen. Deze startup staat bekend om haar alternatieve Android-versie CyanogenMod, die volgens CEO Kirt McMaster door 50 miljoen Android-gebruikers op hun toestel staat.

Doel
Het doel van Cyanogen is om Android los te maken van Google. Op dit moment zitten veel Android-diensten nog vast aan Google, en omdat het besturingssysteem open source is, hoeft dat dus niet. Uiteindelijk wil de startup dan ook om een Android-versie ontwikkelen die volledig los staat van Google.

Microsoft lijkt hier wel oren naar te hebben, en investeert een relatief klein bedrag in de startup, die volgens de bronnen op een waarde van honderden miljoen dollars geschat wordt. Het lijkt dan ook niet de bedoeling van Microsoft om Cyanogen in de nabije toekomst over te nemen. Wel gaan er geruchten dat er afspraken zijn gemaakt om een speciale versie van Cyanogen te ontwikkelen, die beter werkt met de diensten en programma’s van Microsoft.6 reacties

Dit is geweldig nieuws! Cyanogen is perfect!
Geweldig nieuws? Meestal als MS zich komt moeien is het naar de vaantjes…
@se7enth: Waarom? Dat mag je mij eens uitleggen. Ik ben benieuwd.
@hehehehe: Jij bent duidelijk een MS aanbidder… het Skype verhaal is je helemaal ontgaan? MS heeft in een onderonsje met de NSA overeengekomen dat alle conversaties (voice en tekst) zonder enig probleem door de NSA kunnen beluisterd en of bekeken worden.
Wat Google nu doet met Android zal MS proberen doen met Cyanogenmod. Mark my words. En als je je afvraagt wat ik daarmee bedoel: zoveel mogelijk gegevens verzamelen van alle Android (i.c. Cyanogen-) gebruikers, net zoals Facebook dat doet met zijn app.
Let wel: ik ben zelf Windows en Android gebruiker en blijf weg van dure Apple producten. Maar mijn Android(s) zijn wel geroot en bijgevolg zoveel mogelijk rommel-processen uitgeschakeld…
binnenkort bing search en bing maps…ow joy…
Uhm, Cyanogen is geen start-up, dat bestaat al langer dan ik smartphones gebruik.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).