Waarom is de LG Urbane 2 uit de winkel gehaald?

LG Urbane 2
Vorige week was er heugelijk nieuws uit de wereld van de smartwatches: Android Wear zou eindelijk gaan beschikken over mobiel internet. Het eerste horloge met deze functie is echter een paar dagen na lancering teruggeroepen.

De LG Urbane second edition was sinds vorige week in Amerika te koop via aanbieder At&T en zou vandaag ook beschikbaar komen via Verizon. Dat gaat nu niet door, nu LG het ding uit de winkels heeft gehaald vanwege ‘een hardware-probleem dat het dagelijks gebruik van het device beïnvloedt’. Meer informatie is vooralsnog niet beschikbaar. In een bericht aan reviewers -dat onder meer is aangekomen bij 9to5mac en Android Police- meldt het bedrijf dat het zelfs nog onduidelijk is of de smartwatch weer zijn weg zal vinden naar de winkels. De providers hebben daar ook geen uitspraken over gedaan. AT&T biedt refunds aan en Verizon zegt de horloges niet te versturen aan de pre-orders.

Het moet een teleurstelling zijn voor LG, maar misschien nog wel meer voor Google, nadat met veel bombarie bekend werd gemaakt dat Android Wear binnenkort zonder mobiele telefoon zou kunnen functioneren. Het is nu niet duidelijk welke smartwatch het eerste over mobiel internet beschikt en wanneer die gaat uitkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *