Waarom is de OnePlus One zo goedkoop?


Daar heeft OnePlus-CEO Pete Lau wel een antwoord op.

De Chinese nieuwkomer verraste vriend en vijand -vooral die laatste- in de telefoonmarkt met de OnePlus One. Afgezien van het feit dat het Android-toestel wel érg groot is (5,5-inch display) wist OnePlus hem vol te stouwen met high-end hardware. We noemen een Snapdragon 801-processor, 3 GB aan werkgeheugen en een camera met een Sony Exmor IMX214-sensor (13 megapixel). Soortgelijke specificaties die je bij HTC, Sony en Samsung voor rond de 650 á 700 euro krijgt, terwijl OnePlus doodleuk 269 euro rekent voor het 16GB-model en 299 euro vraagt voor de 64GB-versie.

In gesprek met TechRadar vertelt CEO Pete Lau waarom de prijs laag blijft: ze verkopen de telefoon tegen kostprijs. Of dat helemaal waar is, valt te betwijfelen, maar erg ver van de kostprijs kunnen ze niet zitten.

Daarnaast zegt Lau dat ze niets aan traditionele marketing uitgeven, maar volledig focussen op online activiteiten en interactie met de OnePlus-community. Dat laatste lijkt aardig te werken, afgaande op de drukte op het OnePlus-forum. Een andere besparing is dat ze niet met verkooppartners werken, maar de telefoon vanaf juni alleen online zullen aanbieden.

[lg_folder folder=”OnePlus/One/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *