Waarom is ons internet trager geworden?

Hartjes voor het internet
Jaren stond Nederland erg hoog in lijstjes als het ging om internetsnelheid. Deze week verscheen de nieuwste ranking en wat blijkt: we zijn er uitgekukeld.

Daar hoeven we overigens niet om te treuren. Gemiddeld hebben we in Nederland nog steeds retesnel internet. Alleen zijn andere landen het afgelopen jaren harder gegroeid qua internetsnelheid.

Dat blijkt uit het State of the Internet-rapport van internetbedrijf Akamai, dat internetsnelheden wereldwijd onder de loep neemt.

Het afgelopen jaar groeide de internetsnelheid binnen Nederland met bijna 9 procent, naar 17 Mbps.
De internetsnelheid steeg het hardst in Noorwegen en Kroatië, waar de snelheid met 55 procent steeg. De landen hebben respectievelijk een snelheid van 20,1 en 7,7 Mbps.

Afgelopen jaar stond Nederland in de top vijf landen met het snelste internet. Inmiddels zijn we echter in geen van de toplijsten van Akamai terug te vinden.

In Australië hebben ze trouwen pas echt snel mobiel internet

6 reacties

  1. 17 mbps? als totaal? dat hoop ik toch niet. met gewone ziggo prutzooi, haalt zelfs mijn xbox altijd tussen de 150 en de 200 (als de wifi er zin in heeft…) en op de kabel wordt t helemaal bijzonder als 17 het landelijk gemiddelde is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *