Waarom je Allo van Google wel wilt downloaden

Allo is een intelligente chatbot
De chatapp van Allo van Google is vanaf deze week te downloaden. Lekker belangrijk? Nou toch wel. Allo kon wel eens een killerapp blijken.

Chatbots rukken op. Facebook heeft M, Amazon heeft Alexa, Apple heeft Siri, Microsoft Cortana en Google heeft z’n Assistant. Allo is niet zo maar een messenger. Nee, het combineert het zoekvermogen van Google met de spraakintelligentie van Google Assistent. Wie gewend is om met Google Now te werken, kent de kracht al van deze gecombineerde Googlediensten.

Vraag waar het dichtsbijzijnde zwembad is en Google komt met een een aantal opties. De meest opvallende feature is Smart Replies. Op basis van de inhoud van een bericht, heeft Allo een aantal logische reacties die uiterst bruikbaar zijn. Stuur je een foto van een leuk kindje, dan heeft Allo al een reactie klaar staan: cute!

Zo werkt smart reply van Google Allo

Allo werkt op zowel iOS als Android. Allo werd eerder dit jaar door Google op de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie Google I/O aangekondigd, samen met videobelapp Duo. Die app werd vorige maand gelanceerd. Vermoedelijk is Allo eind deze week te downloaden. Overigens zijn de sociale apps van Google over het algemeen niet al te populair. Duo bijvoorbeeld is een prachtig bel-app, maar heeft nog relatief weinig gebruikers.

UPDATE: downloaden voor Android kan hier.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *