Waarom je Chrome update 66 straks MOET downloaden

Auteur: , Geen reacties
Waarom je Chrome update 66 straks MOET downloaden

Deze update wil je gewoonweg niet missen.

Irritaties op het internet zijn er in alle vormen en maten. In Nederland valt het wel mee, maar Amerikaanse websites hebben er een handjevol van. Ik heb het over video’s die automatisch starten bij het openen van een webpagina. Inclusief geluid, voor die extra frustratie.

Diverse nieuwssites beginnen een willekeurige video als jij een artikel doorleest. Dit is behoorlijk vervelend. Zeker als je volume op standje ‘maximaal’ staat. In sommige gevallen schrik je een hoedje.

Gelukkig voelen makers van browsers je pijn. Een nieuwe Google Chrome update maakt korte metten met automatische video’s. Versie 66 van de browser blokkeert dit soort video’s die automatisch afspelen bij het openen van de webpagina. Video’s zonder geluid worden nog wel door Chrome doorgelaten. De update is er met name op gericht om filmpjes met geluid uit te schakelen.

Deze update zou eigenlijk in januari verschijnen met versie 64. De ontwikkelingen hebben echter een vertraging opgelopen. Versie 66 komt volgende maand uit en dan is het eindelijk afgelopen met die irritante video’s!Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).