Waarom je de intro van Bojack Horseman nooit moet skippen

Auteur: , Geen reacties
Op de voor- en achtergrond zijn heel veel hints te vinden over het leven van de ooit succesvolle acteur

De intro zit tjokvol onmisbare informatie!

Recentelijk viel me op (nadat het in maart al werd getest) dat Netflix een ‘skip intro’-knop heeft geïmplementeerd, wat in eerste instantie als een slimme beslissing overkwam. Sommige intronummers – keer op keer hetzelfde liedje met dezelfde beelden – hebben geen enkele functie buiten het introduceren van alle belangrijke cast en crew. Die mening veranderde voor mij tijdens het vierde seizoen van Bojack Horseman.

Het was toen dat ik me realiseerde dat intro’s ontzettend belangrijk zijn. Okay, in een gemiddelde aflevering van Law and Order of CSI moet je juist NIET naar de intro kijken, want degene die aangeschreven staat als ‘guest starring’, heeft sowieso de moord gepleegd. Maar moderne intro’s zijn meer dan een titel en wat namen; Het zijn sfeerbeelden met een specifieke muziek die aangeeft waar de serie over gaat, welke toon het zal hebben en in welk tempo alles aan je wordt voorgeschoteld.

Bojack-bedenker Raphael Bob-Waksberg zegt in een interview met Art of the Title (it’s in the name, nee, title) wat diepzinnige dingen over de intro van zijn show: “Een van de belangrijkste dingen voor mij was dat dit een duistere show is – het is duisterder dan de meeste andere animatieseries. De show begint zonnig en cartoonesk, maar wordt langzaam donkerder.” Dat hadden we al lang door tijdens het vierde seizoen, Raphael…

Hij gaat verder: “We wilden een titelsequentie die dat reflecteert en hint dat de donkerdere elementen er ook aan zitten te komen zodat mensen de show niet direct zouden afschrijven. Ze zien dan de hints en denken ‘oh, misschien is er wel meer aan de hand hier.'”

En daarom, zo blijkt voor mij pas na het vierde seizoen, moet je intro’s nooit overslaan en zeker niet die van Bojack. Hoewel veel filmmakers niet zoveel moeite in de intro stoppen, zit Bojack’s begin vol met easter eggs, hints en metaforen. De deprimerende en emotionele serie komt overigens deze week weer keihard binnen in de top 10 meest gedownloade series. Terecht, want als je al zoveel aandacht aan een titelsequentie besteedt, dan verdien je een plekje op onze gerenommeerde lijst!Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).