Waarom je een drone beter niet uit de lucht kunt pakken

Enrique Iglesias en zijn drone
Serieus, niet doen.

Enrique Iglesias had die waarschuwing waarschijnlijk graag wat eerder gezien, want hij is de hoofdpersoon in dit artikel. De zanger gebruikt tijdens zijn concerten een drone om unieke beelden van het publiek te maken. Als de drone bij hem in de buurt komt, wil hij ook nog weleens een poging wagen om de camera op zichzelf te richten. Dat ging gisteren helaas behoorlijk mis.

Het bloedige optreden van Iglesias

Iglesias haalde namelijk een paar vingers open aan de propellors. Hij liet backstage snel een verbandje aanleggen, maar als we de foto’s van zijn witte t-shirt zo zien, dan heeft dat niet echt geholpen. Iglesias bloedde tijdens de laatste 30 (ongetwijfeld pijnlijke) minuten van zijn optreden namelijk als een rund en moest na het concert meteen door naar het ziekenhuis.

Nog geen reacties

  1. Kleine sidenote,.. gewoon wél doen.
    Als je niet een bijzonder onhandig bent en je hebt een goede piloot kan dit gewoon. Sterker nog ik en vele cinematografische piloten met mij gebruiken deze mannier in plaats van landen omdat het gewoon veel makkelijker is. Soms gebeurt zelfs het opstijgen vanuit de hand.

    • @dirkalblas: Opsmijten uit de hand is niets moeilijk/gevaarlijk aan, doe ik zelf vaak. Maar bij het landen moet je toch echt opletten. Ik heb al afgehakte vingertoppen gezien van grotere blades (>10″)

      Bovendien heb je nooit volledige controle als je met 1 hand vangt en het andere (of geen) hand bestuurd. Enkel bij manueel vliegen met 2 handen heb je je drone 100¨% onder controle. Het is niet omdat het bij jou nog nooit is fout gegaan dat het niet gevaarlijk is 😉

      • @Captain: de piloot en het slachtoffer zijn hier niet dezelfde persoon dus ik ga ervan uit dat de piloot gewoon twee handen aan de remote had. Opsmijten is een term die mij best wel doet lachen, hoe zie je dit voor je met een drone van 3 of meer kg?

        • @dirkalblas: Opsmijten is enkel voor de kleintjes hé 😉 doe ik ivm hoog gras waar ze niet eens kunnen opstijgen. Ik heb er ook een van 3.6kg maar die komt dan ook een stuk boven hoog gras uit dankzij het onderstel. Ik zou er niet eens aan denken om die te vangen/handlaunchen, ik heb mijn vingers nog nodig :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *