Waarom je geen emoji als password moet nemen

Auteur: , 2 Reacties
fail

Emoji zijn lollig, maar ze doen het niet goed als wachtwoord.

Laten we beginnen bij het goede nieuws, je zou een emoji als wachtwoord kunnen nemen op je computer. Het slechte nieuws is, je kan je computer daarna niet meer ontgrendelen.

Dat is de wijze les die een Mac-gebruiker leerde toen hij zijn wachtwoord veranderde in een emoticon. Het lockscherm van OS X Yosemite kan namelijk alleen maar gebruik maken van de standaardtoetsenborden van Apple, en daar zit geen emojitoetsenbord bij, hoewel dit fysieke toetsenbord wel cool is. Superhandig dus, zo weet je zeker dat er niemand in je computer kan komen.

Als je dan ook nog de FileVault aan hebt staan, dan kan je ook al je ge-encrypte bestanden nooit meer openen! Superveilig, maar niet zo handig als je de bestanden snel nog eens wilt gebruiken.

Want de oplossing is niet bepaald snel: start in de veilige modus, herstart vanaf een externe schijf, installeer nog een emoji toetsenbord, zet de data-encryptie uit en wacht een aantal uur totdat je weer mag inloggen.

In Mac OS X El Capitan kun je inmiddels ook al geen emoji als wachtwoord opgeven, dus dat bespaart je een hoop ellende. Maar een gewaarschuwd mens telt voor twee:
Emoji = leuk (en het woord van het jaar)
Wachtwoord = handig
Emoji ≠ Wachtwoord2 reacties

Een emoji is als ik het goed heb een uitbreiding van de normale tekenset?
Is het op een Mac dan niet mogelijk om net als op Windows pc’s een alt-code te gebruiken om speciale tekens in te voegen? Net als dat alt-0169 een © geeft, je met andere codes emoji’s kunt invoegen.
@madmarky: het is een mac…dan weet je reeds vóór je aankoop dat je problemen gaat krijgen. daarom zie je zo vaak windows op een apple

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).