Waarom je iPhone & iPad nu moet updaten naar iOS 12.2

iPhones
Niet afwachten, maar downloaden en installeren.

Soms zijn mensen nog wat sceptisch over een nieuwe update. Ze wachten af of zijn simpelweg te lui om op die update-knop te klikken. Zelfs als het besturingssysteem een herinnering geeft. Ook al is het irritant en misschien tijdrovend, Apple-gebruikers doen er toch goed aan om het vandaag vrijgegeven iOS 12.2 te downloaden.

De update bevat namelijk enkele belangrijke veiligheidsoplossingen voor het mobiele besturingssysteem van Apple. Het is een flinke waslijst dit keer. In totaal bevat iOS 12.2 namelijk 51 (!) veiligheidsfixes. Aangezien iOS 12 een brede adoptie kent komen veel apparaten in aanmerking voor de update, van de iPhone 5s tot de iPad Air en alles daar tussenin.

Onder die fixes zijn onder meer kwetsbaarheden binnen de Apple-apps Contacts, FaceTime, Mail, Messages en Safari. Om een voorbeeld te geven. Met iOS 12.1 op het iOS-apparaat kunnen sites zonder jouw weten toegang krijgen tot de microfoon. Een enge gedachte, dat kwaadwillenden zomaar mee kunnen luisteren met de microfoon van je iOS-apparaat.

Alleen dit zou al een reden zijn om op die update-knop te rammen. Apple heeft een lijst met alle details omtrent vernieuwingen en fixes vrijgegeven die komen met iOS 12.2. Je kunt de lijst hier bekijken.

Eén reactie

  1. @rubenpriest je kunt veel zeggen van applegebruikers, maar als je het uitstellen van een update “lui” noemt, heb je het toch echt mis. Het is heul veul werk om een update *niet* te doen en je moet echt even de aandacht erbij hebben als je op de knop klikt, want voor je het weet is het “ok, dan doe ik het vannacht dus”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *