Waarom je je boarding pass niet op social media moet posten

Auteur: , Geen reacties
Je neemt een risico als je een foto van je boarding pass deelt

Je herkent het vast wel: je bent toe aan een welverdiende vakantie en deelt in je enthousiasme een foto van je boarding pass. Dat kun je dus beter niet doen.

Veiligheidsexperts hebben daar deze week opnieuw voor gewaarschuwd. Kwaadwillenden kunnen op de boarding pass namelijk niet alleen je naam en bestemming zien, maar ook de barcode scannen. Hiermee is meer informatie te achterhalen dan je denkt, want het blijkt zelfs mogelijk om je reisplan aan te passen. Voor je het weet stap je dus uit het vliegtuig in China in plaats van Amsterdam en zie dan maar eens uit te leggen dat je daar zelf niets aan kunt doen.

Dit kun je afleiden uit een barcode

De laatste waarschuwing is afkomstig van Brian Krebs. Hij stelt dat niet alleen het maken van foto’s, maar zelfs het weggooien van je boarding pass gevaarlijk kan zijn. “Dankzij de barcodes kan iemand veel informatie over je achterhalen en zien waar je in de toekomst naartoe vliegt. Als je niet oppast is het zelfs mogelijk dat anderen toegang krijgen tot je frequent flyer account.”

Ook Sian John van Symantec valt hem bij: “Je laat ook je voordeur niet open staan als je op vakantie gaat, dus het is belangrijk ook op andere gebieden op te blijven letten. Ook je mailadres, thuisadres en telefoonnummer kunnen via je boardingpass achterhaald worden en dat is natuurlijk waardevolle informatie als je zelf even niet thuis bent.”Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).