Waarom je juist nu Bitcoin zou moeten kopen

Nu is het moment
Je zult jezelf, volgens ‘een analist’, volgend jaar voor je kop slaan als je nu niet investeert.

De Bitcoin-eigenaar had het in 2018 zeker niet naar zijn zin. In een notendop kun je stellen dat de grootste cryptomunt in 2019 slechts een schim van zijn voormalige zelf is. Ja, de munt wordt massaal verhandeld, maar de waarde blijft astronomisch laag. Toch zouden we de munt nu massaal moeten kopen.

Dat stelt Paul Veradittakit van Pantera Capital in een interview met CoinTelegraph. De investeringsmaatschappij zat er afgelopen jaar behoorlijk naast met hun voorspellingen, maar veel andere analisten zijn het ditmaal met hem eens. De Bitcoin is belachelijk weinig waard (zo’n $3,799 op het moment van schrijven) dus een stijging van de waarde in de toekomst kan stevige rendementen opleveren.

Maar de analist gaat verder. Veel altcoins (alles behalve Ethereum en Ripple) zijn namelijk sterk afhankelijk van wat Bitcoin doet. Hij spoort investeerders dan ook aan om hun geld in diverse projecten te steken, in plaats van alles op één munt in te zetten.

En juist die strategie is vreemd, want de meeste ‘experts’ denken dat er een hoop munten zullen sneuvelen dit jaar. Waarom is het dan slim om nu Bitcoin te kopen? Omdat – wanneer de altcoins met bosjes omvallen – er een aantal grote jongens overblijven. Bitcoin is daar natuurlijk één van en met de ‘purificatie’ van de crypto-markt zullen de paar munten die (ondanks een dramatisch afgelopen jaar) overeind bleven weer veel meer in trek komen.

Dat in combinatie met allerlei innovaties in de crypto-markt moeten munten zoals de Bitcoin er weer bovenop helpen. Natuurlijk ziet de analist het rooskleurig in, maar uiteindelijk kan het soms helpen dat een hype op sterven na dood is; dan worden de taaie overlevers uitgelicht en zou de koers weer keihard moeten klimmen. In theorie, natuurlijk…

Nog geen reacties

    • @ffw88: Ik heb dat artikel zelf ook gelinkt bij “met hun voorspellingen”. Zijn redenering is misschien een beetje krom, maar de aanleiding voor mij om wat meer research te doen en er achter te komen dat – wanneer de hoeveelheid altcoins inderdaad uitgedund gaat worden – dat goed is voor de Bitcoin-koers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *