Waarom je moet oppassen met docks voor de Switch

Auteur: , Geen reacties
Waarom je moet oppassen met docks voor de Switch

Voorkom ellende, kijk uit wat je koopt.

Het laatste wat je wil is dat je Nintendo Switch kapot gaat op een manier die niet aan jezelf ligt. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat je Switch komt te overlijden door een dock van een derde partij te gebruiken.

Nintendo heeft een optionele dock in het gamma en met deze extra kun je de Switch aansluiten op een tv-scherm. Het ding is echter groot een omslachtig. Niet heel vriendelijk als je op reis gaat bijvoorbeeld. Diverse bedrijven kwamen daarom met een eigen dock op de markt. De dock van derde partijen biedt dezelfde functie als de Nintendo-dock, maar qua grootte is het product een stuk kleiner.

Nu blijkt echter dat deze docks van derden gevaarlijk kunnen zijn. Er zijn berichtgevingen opgedoken van mensen die klagen over de docks van andere bedrijven. Na gebruik van de accessoire, zou de Nintendo Switch bijvoorbeeld niet meer kunnen opladen. Ook kunnen bestanden niet meer worden gelezen en is het apparaat waardeloos geworden. Het gaat hier om producten die geen officiële Nintendo licentie hebben.

Sinds software-versie 5.0 zijn de klachten alleen maar toegenomen. Het advies is dan ook om ver weg te blijven van dit soort accessoires van derden. Gebruik enkel de producten met een Nintendo licentie, zodat je zeker weet dat er geen desastreuze gevolgen kunnen gebeuren. (Via Kotaku)Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).