Waarom je WiFi twee keer zo snel is op de iPhone 6

iPhone 6 kan eindelijk gebruik maken van snellere verbindingen
De iPhone 6 en de 6 Plus zijn niet alleen groter dan welke iPhone ook, maar ze hebben ook een aantal interne upgrades gekregen. En dan praten we niet alleen over de processors.

De twee nieuwe telefoons zijn namelijk de eerste iPhones die gebruik maken van 802.11ac Wi-Fi, waardoor ze gebruik kunnen maken van enorm snelle internetverbindingen. Android– en Windows-telefoons maken al langer gebruik van 802.11ac, zoals de Galaxy S5, Note 3 en de Nokia Lumia Icon.

Een WiFi verbinding via de 5GHz-band en 802.11ac verstuurt namelijk twee keer zo snel data als het oude 802.11n. Hierdoor wordt bijvoorbeeld de WiFi verbinding van de iPhone 6 Plus twee keer zo snel als dat het geval was bij zijn oudere broertje. Dit zorgt ervoor dat internetten en kijken van video’s op je thuisnetwerk veel sneller gaat.

Natuurlijk heb je wel een internetaanbieder én router nodig die deze WiFi-techniek ondersteunt.

[gv data=”7ad4_FNKaRc”][/gv]

14 reacties

  1. Jongens jongens jongens. Het artikel legt alleen maar uit WAAROM de verbinding sneller is. That’s all.

    Hou toch op met dat kinderachtige bashen de hele tijd. Is dat constant zoeken naar een stok om mee te slaan nou niet vreselijk vermoeiend…

    • @fijnkonijn: tja er zijn van die mensen die niks anders in het leven hebben, wat de moeite waard is en hier hun levensgenot uit halen. Te triest natuurlijk. van die mensen wiens leven zich afspeeld op een inch of 5. De oorlogen en het terreur staan om de hoek en zij, vinden weer iets anders belangrijk. Er zijn er zelfs bij die bij elk bericht, van de concurrent, commentaar moeten leveren. Aan de andere kant wel lekker rustig, al het andere in de wereld uit kunnen schakelen, om iets onbenulligs. Niet schrikken als je van je touchscreen omhoog kijkt hoor! Mooi voer voor psychologen.

  2. leuk… maar ondertussen hebben ze er wel weer een verouderde 4G chip ingestopt die de Nederlandse 4G+ (LTE advanced) techniek niet ondersteund. wilde de iphone 6 aan gaan schaffen maar dit is voor mij serieus de reden geweest het bij mijn iphone 5S te houden.

  3. Pff alles behalve nieuw, de 5GHZ band werd al veel langer gebruikt.

    Vaak konden apparaten alleen 2.4 OF 5 uitzenden en het meeste werkte op 2.4 dus…. Tegenwoordig kunnen ze vaker beide kanalen tegelijk uitzenden hoewel dat zeker nog niet bij alles het geval is, bovendien is het echt niets “nieuws”.

  4. Wat kan ik niet posten? Dan maar opnieuw.

    5GHZ is alles behalve nieuw. Vroeger was het echter vaak 2.4 OF 5, en het meeste werkte op 2.4 dus was de keuze simpel. Tegenwoordig kunnen vaak beide frequenties tegelijk worden uitgezonden dus word het wat aantrekkelijker…. Maar nieuw is het niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *