Waarom kan een smartwatch er niet zó uitzien?

Auteur: , 9 Reacties

Smartwatches zien er vaak uit als kleine smartphones om je pols. Functioneel, maar weinig elegant. En hoe meer ze op een regulier horloge lijken, des te minder functies ze vaak hebben. Een designer wil het anders doen.

De Hongaarse Gábor Balogh bedacht een smartwatch met het uiterlijk van een klassiek horloge. Een Triwa Havana, om precies te zijn. Omdat het niet permanent een smartwatch hoeft te zijn, zie je standaard een gewone wijzer-interface. Pas wanneer het horloge via bluetooth in verbinding komt te staan met een smartphone verschijnen er diverse iconen.

smartwatch

Het horloge heeft geen aanraakscherm. Balogh wil het scherm namelijk vrij houden van vette vingers. In plaats daarvan kunnen functies worden bedient met de draaibare rand om het ronde scherm, waar tevens mee geklikt kan worden. Het doet enigszins denken aan het bedieningselement in iPods van vroeger. De knoppen aan de zijkant worden in het concept gebruikt om standaard zaken als tijd, datum en wekker te bedienen.

Waarom kan een smartwatch er niet zó uitzien?

Over de verhouding functionaliteiten versus vorm zegt hij tegen The Verge:

“The size of the watch is a very limiting factor, so we don’t have to make it very smart. I see the watch as a piece of jewelry, and wanted to add an interface that would be familiar on a classic watch.”

Crowdfundinkje dan maar?9 reacties

Yesss… eindelijk weer fysieke knoppen. Hehe, maken dit ding. Ik heb wel interesse!
@JamesBond007: Inderdaad, gewoon tik, tik, tik door het menu gaan, vooral in combinatie met twee of drie knoppen aan de zijkant. Dat swipen blijft een ielige aangelegenheid, ik zou bijna op mijn Lumia gaan swaffelen. Ik mis mijn Nokia E72 nog steeds.
voor 200 euro teken ik. maken maar.
Kijk dít lijkt er meer op.
Dit ziet er inderdaad een stuk aantrekkelijker uit.
Echter, een van de redenen dat ik geen horloge meer draag, is omdat ik nu een telefoon heb waar ik de tijd ook op kan zien.
Zou ik wel weer een horloge gaan dragen, dan zou dat alleen maar zijn omdat ik het horloge in kwestie buitengewoon mooi of stijlvol vind. Niet vanwege al die smartwatch-onzin.
Bijvoorbeeld: http://www.uhren.ag/Edox-Edox-Grand-Ocean-Automatic-Chronograph-Day-Date-01113-3-AIN/a40751122_u797/
Ik hou van mijn pebble maar die zou ik laten liggen voor dit ding.
Snel maken die hap :)

Jammer dat het toch wel erg “concept” is.
Dat is een deftig horloge, ehmm sorry smartwatch. Beter dan die dingen die reeds te koop zijn.
Eindelijk iemand die het heeft begrepen ;-). Hoe lang moeten we nog wachten :O.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).