Waarom krijgt deze man 388 miljoen euro?

Rick ClemmerDat er goed wordt verdiend in de tech-sector is bekend, maar wat deze Rick Clemmer krijgt voor een paar jaar de baas spelen van een Eindhovens bedrijf is absurd.

Clemmer kan 428 miljoen dollar (bijna 388 miljoen euro) opstrijken door de vovername van zijn bedrijf door het Amerikaanse Qualcomm. Het bedrag is opgebouwd uit opties en aandelen die door de overname ineens veel meer waard zijn.De bonus die de 65-jarige Amerikaanse topman Rick Clemmer van de Nederlandse chipproducent NXP krijgt is volgens minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) een ‘idioot hoog bedrag’ en ‘buitenproportioneel’ Dat zei hij dinsdag in zijn wekelijkse gesprek met RTL Z.

“Het staat in geen verhouding tot wat de betrokkene heeft gedaan voor het bedrijf. Ongetwijfeld heeft hij een positieve bijdrage geleverd, maar hij is niet de uitvinder van de chipmachines.”

Qualcomm wil NXP overnemen voor 47 miljard dollar (43 miljard euro). NXP is de de vroegere chiptak van Philips. Als het doorgaat is het een van de grootste overnames ooit in ons land.

Qualcomm heeft NXP gekocht om dat dit bedrijf veel chips maakt voor Internet of Things. En wat dacht je van deze BMW?. Laadt draadloos op dankzij de Amerikanen.

6 reacties

  1. wat een onzin.
    Toen deze man bij nxp kwam maakte het geen winst, en was er een flinke strategische wijziging nodig, nu heeft hij het bedrijf 8 jaar later volledig op de rit gekregen, en wordt er een miljardenbod voor neergelegd, waarom zou hij daar niet de credits van mogen krijgen?
    Dat links jaloers gejank in nederland moet maar eens afgelopen zijn. dijsselbloem wil zeker dat alles boven de 1 miljoen wordt afgeroomd om de links campagnepot te vullen…

    • @wimbers: Helemaal met je eens. In een kapitalistisch systeem hoor je niet vergoed te worden naar je inzet, maar naar je waarde. Iedereen die hard werkt maar geen hoge vergoeding krijgt, moet werken aan zijn of haar waarde. Of in ieder geval stoppen met janken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *