Waarom Mark Zuckerberg iedere dag een grijs t-shirt draagt

Auteur: , 7 Reacties
Waarom Mark Zuckerberg iedere dag een grijs t-shirt draagt

Mark Zuckerberg geeft weinig om modegrillen, maar over zijn outfit is wel degelijk nagedacht.

Vorige week hield Facebook-oprichter Marck Zuckerberg een Q&A-sessie op het Californische hoofdkantoor van de social media-grootmacht. Hij kreeg een uur lang lastige vragen naar zijn hoofd geslingerd (waaronder de onvermijdelijke kwestie over het verplicht moeten installeren van Messenger), maar er was ook ruimte voor meer luchtige onderwerpen. Zoals de prangende vraag: “Mark, waarom draag je nou eigenlijk iedere dag hetzelfde t-shirt?”

Dat is iets waar Mark zowaar over nagedacht heeft. De 30-jarige miljardair heeft ’s ochtends namelijk geen zin om een kledingkeuze te moeten maken, waardoor hij consequent één grijs shirt draagt (hij heeft er meerdere exemplaren van, uiteraard). Het is simpelweg een kwestie van geen energie willen verspillen aan triviale zaken als kleding.

“I really want to clear my life to make it so that I have to make as few decisions as possible about anything except how to best serve this community.”

Mark stipte daarbij aan dat ook andere invloedrijke personen zoals Obama en Steve Jobs dezelfde tactiek hanteren. Hij zegt dat het besteden van tijd aan kledingkeuzes een verspilling van energie is.

“I’m in this really lucky position, where I get to wake up every day and help serve more than a billion people. And I feel like I’m not doing my job if I spend any of my energy on things that are silly or frivolous about my life.”

Komt het Mark even goed uit dat hij in een industrie werkt waar het t-shirt de norm is.7 reacties

Amen to this.
Dit zou Marissa Mayer eens moeten proberen. Kritiek zou niet van de lucht zijn.
Leuk verhaal, maar je hebt gewoon geen smaak. Verder is die aparte message app pas verspilling van energie en tijd.
Ik zou me als Mark Zuckerberg slap lachen. Hoe mooi is het als je aan je maten kunt vertellen dat je de hele media een stuk laten typen over je grijze shirt in plaats van stukken over het feit dat Facebook schijt heeft aan alles wat met privacy te maken heeft!
Ik hoop trouwens dat iedereen snapt dat de outfit van Mark Zuckerberg door zijn PR afdeling helemaal afgestemd is om een suggestie van openheid en vertrouwen te wekken. Als hij daar in een strak en duur maatpak staat komt hij over als een corporate bad guy (zeker in de VS waar de bankcrisis en het moneygrabben van de grote CEO’s nog vers in het geheugen zit) en trappen er weinig mensen in de privacy shenanigans, dubieuze praatjes over dedicated message apps en hoe dat allemaal beter is voor de gebruikers. Net zoals dat niemand hem serieus neemt als hij daar in zijn streepjes pyjama zou staan, bewerende dat dat hem wel een extra 10 minuten aan energie en tijd winst geeft elke ochtend.
“serve this community” en “serve more than a billion people” is natuurlijk een lachwekkend statement als je een vermogen hebt van +33 miljard dollar….

Verder snap ik zijn idee wel. Je denkt één keer goed na over wat je wil dragen en hoe je wil dat je haar zit en doet dat gewoon de rest van je leven of tot het moment dat je er genoeg van hebt. Ik denk overigens dat het in zijn geval wel elke dag een nieuw shirt is?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).